Autovadītājus visvairāk biedē auto zādzības (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ortiga, CC BY-NC-ND 2.0

Katrs trešais autovadītājs KASKO apdrošināšanu iegādājas, lai pasargātu sevi auto zādzības gadījumā, liecina apdrošināšanas sabiedrības «PZU» Lietuvā veiktā aptauja.

Par nozīmīgiem iemesliem KASKO polises iegādei šoferi atzīst arī ceļu satiksmes negadījumu iespējamību (22%) un aizsardzību jaunai, labai automašīnai (16%). Turklāt Lietuvas pieredze rāda, ka rudenī ik gadu pieaug autovadītāju lielākā nedrošības iemesla - auto zādzību - skaits.

«Zādzības, ceļu satiksmes negadījumi un jauna automašīna - populārāko KASKO iegādes faktoru kopsumma liecina, ka autovadītājs meklē daudzpusīgu aizsardzību pret iespējamiem zaudējumiem. Latvijas tirgū esam ieviesuši «Visu risku» KASKO apdrošināšanu un uzskatām, ka tai ir jākļūst par nākotnes standartu, jo autovadītāji meklē risinājumu, kas jau pamata polisē pasargā no visiem būtiskākajiem apdraudējumiem,» stāsta «PZU» Latvijas filiāles vadītājs Deividas Raipa.

Apdrošināšanas uzņēmuma statistika par automašīnu zādzībām Lietuvā liecina, ka rudens mēnešos, salīdzinot ar vasaras periodu, skaits pat dubultojās. Latvijā neliels automašīnu zādzību skaita pieaugums bija vērojams arī 2010. un 2011.gada rudenī, bet pērn šajā laikā tas samazinājās, liecina Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu