Avārijas stāvokļa dēļ evakuē un slēdz «Rimi» Tukumā (164)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Otrdienas vakarā evakuēti cilvēki no veikala «Rimi» telpām Tukumā. Portāls «ntz.lv» vēsta, ka veikals slēgts, jo tā jumta paneļi atrodas avārijas stāvoklī.

Tiek ziņots, ka šovakar, ievērojot Tukuma novada būvvaldes sēdē lemto, slēgts veikals Tukumā, Pasta ielā 14.

Iemesls šādam lēmumam ir tehniskās apsekošanas atzinums, kas domē tika saņemts pirmdien. Tajā teikts, ka avārijas zonā jumta sendvičpaneļi atrodas avārijas stāvoklī un ka nekavējoties nepieciešama jumta paneļu nostiprināšana.

To, ka veikalā konstatēta paneļu deformācija, Tukuma novada domes būvinženieri secināja, apsekojot veikalu 12. decembrī. No veikala apsaimniekotāja SIA «Pasta 14» tika pieprasīts veikt ekspertīzi un iesniegt domē atzinumu par jumta konstrukciju stiprību.

Cilvēku evakuācija notikusi pēc plkst.17. Patlaban nav skaidrs, kad veikals atsāks darbu.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja «Rimi Latvija mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte – Kupre, tirdzniecības centrā Pasta ielā 14, ko apsaimnieko SIA «RCH Managment» un kurš pēc Tukuma būvvaldes lēmuma tika slēgts, «Rimi» nomā tirdzniecības telpas.

«Lai arī neesam ēkas īpašnieki un apsaimniekotāji, paši veicam regulāras ēkas apsekošanas un drošības pārbaudes. Turklāt pagājušā gada beigās pasūtījām neatkarīgu ēkas būvkonstrukciju ekspertīzi, kuru veca veica SIA «Būvniecības konsultants» sadarbībā ar «AI Engeneering». Pēc ekspertīzes sertificēti būvinženieri sniedza atzinumu, ka ēkā var notikt tirdzniecība, taču ziemas laikā jāpievērš īpaša uzmanība sniega tīrīšanai. Saskaņā ar būvinženieru rekomendācijām, ēkas īpašnieks veic pastāvīgu sniega monitoringu un regulāru tā tīrīšanu. Šī iemesla dēļ Būvvaldes lēmums par tirdzniecības centra slēgšanu mums bija pārsteigums, taču pircēju un darbinieku drošība mums ir pirmajā vietā. Tāpēc esam gatavi ciešā sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, ēkas īpašnieku un apsaimniekotāju veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus,» norāda «Rimi» pārstāve.

Jau tuvākajā laikā «Rimi» gaida ēkas īpašnieka informāciju par nepieciešamo remotdarbu apjomu un termiņiem to īstenošanai.

«Veikals būs slēgts tik ilgi, kamēr būsim saņēmuši visu iesaistīto pušu apstiprinājumu par tirdzniecības centra drošumu,» uzver Ciemīte – Kupre.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu