Aveņu krēmsiera <i>kapkeiki</i> (41)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • 130 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā cukura
  • 2 mazas olas, istabas temperatūrā
  • 100 ml piena
  • 50 ml salda krējuma
  • 150 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 10 g vaniļas cukura

krēmam:

  • 200 g auksta «Rasas» aveņu krēmsiera
  • 75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts
  • 200 g pūdercukura
  • vaniļas pāksts

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas.

Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies.

Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas).

Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti.

Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu