Aviokompānija «airBaltic» pagājušajā gadā strādājusi ar peļņu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: judith74, CC BY-NC-SA 2.0

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» pērn strādājusi ar viena miljona eiro tīro peļņu, salīdzinot ar 27 miljonu eiro zaudējumiem 2012.gadā. Tādējādi aviokompānija spējusi atgriezties pie peļņas gadu agrāk, nekā sākotnēji tika plānots, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

«airBaltic» pērn izdevies par 5% palielināt ienākumus, bet ieņēmumi par produkcijas vienību ir uzlaboti par 1% (RASK – ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru), salīdzinot ar 2012.gadu.

Ieņēmumi pagājušā gadā saglabājās stabili un veidoja 325 miljonus eiro, neraugoties uz lidojumu kapacitātes samazinājumu.

«2013.gads ieies «airBaltic» vēsturē ar to, ka mēs pierādījām, ka pat grūtos laikos ir iespējams sasniegt nospraustos mērķus. Mēs esam veikuši restrukturizāciju, kontrolējot izmaksas, pārvaldot kapacitāti un uzlabojot efektivitāti. Tādējādi mēs spējām sasniegt iespaidīgu peļņas pieaugumu par 28 miljoniem eiro salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Šo rezultātu mēs panācām gadu ātrāk, nekā paredzēts mūsu sākotnējā restrukturizācijas plānā, kas ir stabils pamats mūsu pelnītspējai ilgtermiņā,» teic «airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu