Nepieciešams:
Avokado un bumbieru kūka (25)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Biskvītam
- Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
- Zaļās pistācijas – 50 g
- Indijas rieksti – 100 g
- Dzeltenās rozīnes – 200 g
Krēmam un kūkai
- Kivi – 4 gab.
- Avokado – 4 gab.
- Bumbieri – 4 gab.
- Medus – 2 ēdamk.
- Laims – 1 gab.
Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g
Pagatavošana:
Gatavo biskvītu - sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;
Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;
Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;
Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;
Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;
Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;
Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.