Avots par «Superjet» katastrofu: Tas bija pilota huligānisms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lidmašīnas «Superjet-100» katastrofā, kas notika Indonēzijā, tomēr vainojams cilvēciskais faktors, ceturtdien vēstī Krievijas mediji.

Kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots žurnālistiem atklājis: pilotu sarunu ieraksti liecina, ka lidaparāta kapteinis veicis «nāvējošu manevru», lieloties ar lidmašīnas spējām. Krievijas medijos speciālisti šādu pilota rīcību jau nodēvējuši par «huligānismu gaisā».

Ierakstos ne vien dzirdams, ka kabīnē skan brīdinājuma signāls par to, ka lidmašīna tuvojas šķērslim, bet arī kāda ekipāžas locekļa mēģinājumi atrunāt kapteini veikt pārgalvīgas darbības.

Avots apgalvo: sarunu ierakstos dzirdams, ka otrs pilots kliedz aptuveni šādu frāzi: «Komandieri, mēs tur nedrīkstam, tur ir kalns!».

Tāpat avots zinājis teikt, ka ieraksti liecina: liktenīgais manevrs, kādu pilots nedrīkstēja veikt, nebijis pirmais šī lidojuma laikā.

Pagaidām gan oficiāla apstiprinājuma šai informācijai nav ne no Krievijas, ne Indonēzijas izmeklētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu