Avots: Solncevas grupējums neko nepasūta, var pasūtīt Solncevas grupējumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc vairāku avotu atzītā, versija par draudu Korupcijas novēršanas un apkarošanas novēršanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei saistība ar Solncevas grupējumu vērtēta kā maz ticama, raksta portāls «Pietiek.com».

VP rīcībā neesot informācija, kas nepārprotami liecinātu par Strīķes «apklusināšanu» Solncevas grupējuma interesēs, vai pat ziņas par konkrētiem šāda pasūtījuma veicējiem un īstenotājiem. Versija par to, vai šim Krievijas noziedzīgajam grupējumam bijusi saistība ar draudiem Strīķei, izvērtēta kā viena no vairākām.

Vērtējot, kāpēc medijos izskanējusi informācija par Solncevas grupējuma interesēm, vairāki avoti, kas saistīti ar VP un KNAB, atzīmēja, ka, pieminot šā grupējuma vārdu, var sataisīt ažiotāžu, bet te esot jautājums, cik tālu ar šādas informācijas sniegšanu varot aiziet. Zināmā mērā tas jau vairs neesot Strīķes drošības interesēs.

Cita ar VP saistīta avota skatījumā informācija par Solncevas grupējumu ir «spēlēšana uz publiku». Ziņas, ka Strīķes atentāts pasūtīts Solncevas grupējuma interesēs, neesot nopietni vērtējamas, jo «Solncevas grupējums neko nepasūta, var pasūtīt Solncevas grupējumam».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu