Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien pēc Vimbldonas čempionāta beigām, pakāpusies par 29 pozīcijām un šobrīd ieņem 195. pozīciju, bet pirmajā vietā atgriezusies baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Sevastovas kontā ir 314 ranga punkti.

Latvijas tenisiste svētdien piedzīvoja zaudējumu Vācijas pilsētā Fersmoldā notikušā ITF 50 000 sērijas turnīra finālā.

Kā ziņots, šā gada sākumā Sevastova elkoņa traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Sacensību apritē Sevastova atgriezās tikai aprīļa beigās. Turpinājumā viņa vairākus mačus atkal nepabeidza traumas dēļ, kā arī nepiedalījās ne Francijas atklātajā čempionātā, ne Vimbldonas turnīrā, kas noslēdzās svētdien.

Tagad līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča atkāpusies par 12 pozīcijām uz 314. vietu, bet Līga Dekmeijere zaudējusi trīs vietas un tagad ieņem 783. pozīciju.

Tikmēr 14 gadus vecā Jeļena Ostapenko pakāpusies par 23 vietām un atrodas 933. pozīcijā, bet Lina Lileikite atkāpusies par 58 pozīcijām - uz 1041. vietu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā notikušas deviņas izmaiņas.

No otrās vietas uz pirmo pakāpusies Azarenka, bet uz otro pozīciju pakāpusies Vimbldonas čempionāta fināliste poliete Agņeška Radvanska. Savukārt līdzšinējā ranga līdere Marija Šarapova no Krievijas tagad ieņem trešo vietu.


Pēc uzvaras Vimbldonas turnīrā no sestās vietas uz ceturto pakāpusies amerikāniete Serēna Viljamsa, bet piekto pozīciju saglabājusi austrāliete Samanta Stosura. Divas pozīcijas zaudējusi čehiete Petra Kvitova, kas šobrīd ieņem sesto vietu, bet uz septīto pozīciju pakāpusies vāciete Angelika Kerbere, kura apsteigusi Karolīnu Vozņacki no Dānijas.

Uz devīto vietu no desmitās pakāpusies šā gada Francijas atklātā čempionāta fināliste itāliete Sāra Erani, bet pirmo desmitnieku tagad noslēdz Mariona Bartolī no Francijas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere atguvusi astoņas pozīcijas un ieņem 73. vietu, bet Marcinkēviča zaudējusi piecas vietas un tagad ieņem 262. pozīciju. Savukārt Sevastova atkāpusies par astoņām pozīcijām uz 354. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp