Āzijas filmas «My Way» vajadzībām Latvijā meklēs masu skatu dalībniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Uzņemot Latvijā plānotos Āzijas filmai «My Way» («Mans ceļš») nepieciešamos kadrus, šeit tiks meklēti arī masu skatu dalībnieki, taču īpaši filmai nepieciešami 30 aziātiska izskata vīrieši, šodien žurnālistiem pastāstīja SIA «Film Angels Studio» izpildproducents Tomass Makaras.

Grāvējfilmas «My Way» epizodes Latvijā tiks filmētas Rīgā, kino ciematiņā «Cinevilla» un Jūrkalnē. Filmēšanas darbi sāksies maija sākumā un ilgs līdz jūnijam, tas nozīmē, ka Latvijā tiks aizvadītas intensīvas filmēšanas dienas.

Filmas vajadzībām Rīga pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē un par 1948.gada Londonas olimpisko spēļu norises vietu, kino ciematiņš «Cinevilla» - par krievu ciematu, savukārt Kurzemes jūrmalas piekraste būs Amerikas kareivju pārņemtā Normandija. Rīgā masu skatu vajadzībām būs nepieciešami apmēram 500 cilvēki, savukārt Jūrkalnē būs nepieciešami 300 masu skata dalībnieki, kuri būs tikai vīrieši, informēja Makaras.

Šodien starp SIA «Film Angels Studio» un Dienvidkorejas producentu kompāniju «The Directors» parakstīts līgums par filmēšanas darbiem Latvijā. Parakstītais līgums paredz arī, ka tiek sākti dekorāciju sagatavošanas darbi, notiek cilvēku meklēšana un tiek veikti citi sagatavošanās darbi.

Latvijā un Rīgā ir skaista daba, arhitektūra un attīstīta infrastruktūra, kas ļauj topošās filmas epizodes filmēt tieši šajā valstī. Filma «My Way» ir nozīmīgs projekts ne tikai Korejai, bet arī Japānas un Ķīnas tirgum, teica filmas izpildproducents Miungs Čans Kangs, paužot cerību, ka filmēšanas laikā būs labvēlīgi laika apstākļi un veiksmīga sadarbība ar šeit strādājošajiem cilvēkiem.

Gatavojoties Latvijā notiekošajai filmēšanai, «Film Angels Studio» sniegs arī pieteikumu atbalstam no Rīgas filmu fonda. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) apgalvoja, ka pagājušajā gadā, kad radās ideja par Rīgas filmu fonda veidošanu, maz bijis to cilvēku, kas ticēja šīs idejas nepieciešamībai.

«Patlaban redzam, ka Rīgas filmu fondam ir jēga. Pagājušajā gadā mēs to palaidām kā pilotprojektu, redzot lielo interesi, arī šogad izsludinājām konkursu. Šogad esam paredzējuši iezīmēt nevis vienkārši kaut kādu X summu, bet gan plānojam izskatīt katru projektu konkrēti. Patlaban plānots, ka būs nepieciešams aptuveni pusmiljons latu, taču tikai tad, kad tiks iesniegti konkrēti projekti, būs runa par budžeta grozījumiem, piešķirot attiecīgo finansējumu,» sacīja Radzevičs.

Rīgas filmu fonds ir arī veids, kā veicināt vietējo uzņēmēju biznesu. Nodrošinot Rīgā kādas ārvalstu filmas uzņemšanu, tiek algots vietējais darbaspēks, tiek veidotas dekorācijas un nodrošināta loģistika, kā arī tiek nodrošināta gulēšana un ēdināšana, kas veicina vietējo uzņēmēju biznesu, ir pārliecināts Rīgas pilsētas izpilddirektors.

Filmu uzņemšana Rīgā nodrošina papildu reklāmu gan pilsētai, gan arī vietām, kur norisinājusies filmēšana, piemēram, savulaik filmējot seriālu par Šerloku Holmsu, daudzas epizodes filmētas arī Rīgā, tādēļ arī seriāla uzņemšanas vieta tiek dēvēta par Beikerstrītu, norādīja Radzevičs.

Jau ziņots, ka filmas «My Way» režisors ir Āzijas kino industrijas ietekmīgākais režisors Džegjū Kans (Je Kyu Kang).

Filma «My Way» ir stāsts par kādu korejiešu kareivi, kurš Otrā pasaules kara laikā, karodams Japānas, Krievijas un Vācijas armijās, Normandijā tiek saņemts ASV armijas gūstā. Par pamatu režisora jaunajai filmai «My Way» ņemta patiesa Otrā pasaules kara laikā tapusi fotogrāfija, kurā redzams korejiešu kareivis, kurš ietērpts vācu armijas uniformā.

Fotogrāfija tapusi Amerikas kareivju pārņemtā Normandijā 1944.gadā. Balstoties uz vēsturisko fotogrāfiju un citiem vēstures faktiem, izveidojies stāsts par aziātu izcelsmes vīrieti Normandijā, kurš filmā tiek dēvēts par «korejiešu skrējēju».

Topošajā filmā būs divi galvenie varoņi - korejiešu izcelsmes karavīrs un japāņu karavīrs. Šie abi vīrieši dosies ilgā, nogurdinošā ceļojumā, un filmā atklāsies, kā šie divi cilvēki tiek galā ar savu pagātni un kā veido nākotni. Filma aprakstīs gan Otrā pasaules kara notikumus no Āzijas skatu punkta, gan saspīlētās Korejas un Japānas pagātnes attiecības.

Galveno lomu atveidotāji šajā filmā būs savās valstīs nozīmīgi aktieri. Tāpat filmas komanda tiek veidota no savu nozaru profesionāļiem no Japānas, Korejas un Ķīnas. Filmai «My Way» ir lielākais budžets Korejas filmu uzņemšanas vēsturē - 20 miljoni eiro (14 miljoni latu).

Filma «My Way» pie skatītājiem varētu nonākt šā gada beigās. Ar topošo filmu iecerēts iepazīstināt pēc iespējas plašāku skatītāju loku, tādēļ to plānots izplatīt Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un Japānā.

Latvijā plānotā filmēšana būs vērienīgākais šāda apjoma projekts, kāds līdz šim ticis šeit uzņemts pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu