Babkina: Latvijas izlasei tagad esmu vairāk vajadzīga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas izlases saspēles vadītājas Elīnas Babkinas vārds šajā pavasarī tika locīts vairākkārt - gan saistībā ar Eirolīgas Zvaigžņu spēli, WNBA draftu un treniņnometnēm, gan Latvijas izlasi.

Aprīļa sākumā Elīna saņēma uzaicinājumu uz WNBA komandas Sietlas «Storm» treniņnometni, bet jau pēc nedēļas viņu draftēja cits WNBA klubs Losandželosas «Sparks». Visai pamatots iemesls, lai vismaz uz pāris soļiem atrautos no zemes. Sākotnēji basketboliste no prieka bija gatava jau tūlīt kravāt somas un pirmoreiz mūžā doties uz ASV, taču vēlāk, emocijām norimstot, tika pieņemts lēmums par labu Latvijas izlasei.

«Protams, tāda iespēja katru gadu negadās, taču šogad vairāk esmu nepieciešama Latvijas izlasei nekā WNBA,» sarunā ar «Apollo» atzīst Babkina.

Sezona Polijas čempionvienībā Gdiņas «Lotos» kopumā jāvērtē kā veiksmīga, lai gan tās sākums nebūt nebija tas labākais. «Pēc diviem mēnešiem nomainījās treneris, kurš nāca ar savu basketbola izpratni. Bet pēc Ziemassvētkiem atnāca Džordžs [Latvijas izlases galvenais treneris Georgios Dikeulakos]. Tobrīd komandā sākās vēl lielāks haoss, taču viņš ātri tika ar to galā. Katrai spēlētājai tika paskaidrota viņas loma komandā un kas no viņas tiek sagaidīts. Kopš tā brīža spēle aizgāja

Elīna neslēpj, ka ir pateicību parādā trenerim par izrādīto uzticību. Kā nu ne, ja spēles laiks no 20 minūtēm vidēji mačā pieauga līdz 30 minūtēm, bet play-off spēlēs, kad bija savainotas vairākas «Lotos» spēlētājas, Elīna cīnījās pat visas 40 minūtes.

Pēc tādām sezonas beigām pienācās atpūta, kas tika izbaudīta Spānijas kūrortā Ibizā, tādēļ Elīna uz pārējo izceļas ar vasarīgu iedegumu. «Latvijā gan tagad ir auksts. Atlidoju no Spānijas krekliņā un uzreiz sapratu, ka esmu citā klimatiskajā joslā.»

Piedāvājam arī nelielu video interviju ar Babkinu, kurā viņa stāsta par uzaicinājumu uz WNBA un lēmuma pieņemšanu:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu