BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā triumfē britu drāma «Karaļa runa»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu vēsturiskā drāma «The King's Speech» («Karaļa runa») ar Kolina Fērta piedalīšanos svētdien notikušajā ceremonijā ieguvusi septiņas Britu kinoakadēmijas balvas (BAFTA), tostarp balvu par labāko filmu.

Kolins Fērts ceremonijā tika atzīts par labāko aktieri. Kinolente ieguva arī labākās britu filmas titulu un balvas par labāko oriģinālscenāriju un mūziku, savukārt Helēna Bonema Kārtere un Džefrijs Rašs tika atzīti par labākajiem aktieriem otrā plāna lomās.

50 gadus vecais Fērts arī pagājušajā gadā saņēma balvu kategorijā «labākais aktieris» par lomu kinolentē «A Single Man» («Vientuļais vīrs»).

Par labāko režisoru tika atzīts Deivids Finčers par darbu pie kinolentes «Social Network» («Sociālais tīkls»), kas vēsta par «Facebook» izveidošanu.

Labākās aktrises godu šogad izpelnījās Natālija Portmane par lomu Darena Aronofska baleta drāmā «Black Swan» («Melnais gulbis»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu