Bagatskis apskauž Kemzuras pieredzi darbā ar labiem treneriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Basketbola kluba «Valmiera» galvenais treneris Ainars Bagatskis Latvijas Televīzijas 7. kanāla raidījumā «Sporta studija» sacīja, ka ekonomisko krīzi nevar nodalīt no sporta, taču jābūt optimistiem.

«Jā, krīze ir saistīta ar sportu, arī ar politiku, taču es nākotnē raugos optimistiski. Mums Latvijā ir labas komandas, čempionātā ir intriga, arī tagad izslēgšanas spēlēs finālsērija ir neprognozējama, sērijā par bronzas medaļām arī ir intriga,» Bagatskis norādīja arī uz pozitīvām iezīmēm.

«Aizvadītajā sezonā kādas sešas, septiņas komandas savā starpā cīnījās līdzīgi, taču, pēc manām domām, čempionātā būtu jāspēlē desmit komandām,» savu nostāju pauda treneris.

Trenerim ir arī savs viedoklis par jaunatnes spēlētājiem: «Mums nekad nav trūkuši jaunie basketbolisti, taču uzskatu, ka pieredzi var iegūt, ja spēlētājs iziet laukumā līdzīgā spēlē uz piecām minūtēm, nevis tad, ja viņu laiž laukumā, kad komanda bezcerīgi zaudē vai uzvar ar lieliem plusiem.»

«Valmieras» kluba treneris paslavēja arī Rīgas «Dinamo» hokeja komandu, sakot, ka hokejisti aizgājuši basketbolistiem pa priekšu. «Jau desmit gadus runājam, ka vajadzētu izveidot spēcīgu superklubu, kas spēlētu Eirolīgā, bet tālāk par runām nekur neesam tikuši. Lietuvā tomēr basketbola tradīcijas ir pārākas. Tādu klubu varbūt var izveidot, ja pārējās komandas strādātu uz šo vienu klubu, taču katrai komandai ir savas ambīcijas, mērķi. Vai iespējams šādu komandu izveidot piecos vai 18 gados, nemāku teikt,» pastāstīja Bagatskis.

Bijušais basketbolists arī dalījās pārdomās par gaidāmo Eiropas čempionātu basketbolā vīriešiem. «Kemzura ir labs treneris. Varētu teikt: man pat skauž, ka viņam sanācis strādāt kā otrajam trenerim pie tādiem speciālistiem kā Deivids Blats un Jons Kazlausks. Kemzuram ir pieredze,» piebilda treneris.

«Krievija ar Holdenu un Kiriļenko ir viena komanda, bez viņiem — pavisam cita. Arī Vācija — ar Kamanu un Novicki tā ir pavisam cita izlase nekā bez viņiem. Ja pretī būs Francija, tad šai izlasei ir labs potenciāls, jo spēlētāji, kas pretendē uz iekļūšanu sastāvā, ir ļoti meistarīgi,» izlases pretiniekus raksturoja trīspunktu metienu speciālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu