Bagatskis ar «Budiveļņik» basketbolistiem aizvadījis treniņu naktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas čempionvienība basketbolā Kijevas «Budiveļņik» pirms šīs sezonas savam sastāvam vēlējusies piesaistīt arī Latvijas izlases aizsargu Jāni Blūmu, sarunā ar laikrakstu «Sporta Avīze» izteicies Latvijas valstsvienības un «Budiveļņik» galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, Bagatskis jau otro sezonu trenē «Budiveļņik» vienību, kura vadībā pērn klubs izcīnīja savu astoto Ukrainas čempionu titulu atjaunotās valsts vēsturē. Šajā sezonā kluba sastāvu papildinājis Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš augusta sākumā noslēdza divu gadu vienošanos ar Kijevas klubu.

«Ar Strēlnieku viss ir kārtībā. Ņemot vērā, ka tika nopirkti vairāki, nosacīti sakot, strītbolisti, Jānis ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai kompensētu brīžiem nepamatoto dažu spēlētāju aizraušanos ar sevi un nomierinātu komandu. Viņam vienīgi vajadzētu vairāk uzņemties iniciatīvu,» atzinis treneris.

Latvijas izlases galvenais treneris atzina, ka pirms sezonas bijusi vēlme «Budiveļņik» komandai piesaistīts Jāni Blūmu, taču sarunas apstājušās pēc sarunas ar basketbolista aģentu, kurš nosaucis prasības, kas nav atbildušas Kijevas komandas iespējām. «Blūms ir spēlējis šajā līmenī, viņu grūti ar kaut ko pārsteigt. Runāju ar ģenerālmenedžeri, viņš - tālāk ar aģentiem. Protams, interese bija par abiem Jāņiem - Strēlnieku un Blūmu. Šāda iespēja pastāvēja, bet nerealizējās.»

Kā zināms, Blūms vasarā noslēdza viena gada līgumu ar Kazahstānas čempionvienību «Astana».

Tāpat Bagatskis lika noprast, ka «Budiveļņik» budžets nav lielāks par Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» finansiālajām iespējām.

Bagatskis atklāja, ka «Budiveļņik» sastāvā spēlējošajiem pāris amerikāņiem ir vēlme sevi pierādīt tikai uzbrukumā, aizmirstot par tādu sīkumu kā spēle aizsardzībā. «Viņi «medī» punktus, un tas ietekmē mūsu spēli. Pēc vienas šādas spēles mums treniņš bija pa nakti. Individuāli viņi ir ļoti spēcīgi, bet ego absolūti nekontrolējams. Ar tādu ego saskaros pirmo reizi, situācija ir smaga,» skaidrojis Bagatskis.

Kā zināms, Ukrainas čempioni šajā sezonā pirmo reizi vēsturē startē arī ULEB Eirolīgas turnīra pamatsacensībās, un mērķis šajās sacensībās esot tikt ceturtdaļfinālā, lai gan ar tādiem lielbudžeta klubiem kā spāņu «Barcelona», krievu Maskavas CSKA un Stambulas «Fenerbache» no Turcijas ir ļoti grūti sacensties.

Kijevas vienība šobrīd Eirolīgas A apakšgrupā ir tikusi pie vienas uzvaras trīs spēlēs, kas dod piekto vietu sešu komandu konkurencē. Savukārt Ukrainas čempionātā pēc aizvadītajām četrām spēlēm komanda ieņem astoto vietu 16 dalībnieču skaitā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu