Bagatskis: Ar šiem puišiem var rēķināties. Ja ne tagad, tad nākotnē (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms Eiropas čempionāta nešaubījās, ka U-20 valstsvienībai šis turnīrs būs veiksmīgs, tā sarunā ar aģentūru LETA izteicās pats speciālists.

«Nešaubījos, ka šis čempionāts būs veiksmīgs, tas ir izcils panākums,» teica Bagatskis. ««Saku Suurhall» arēna Igaunijā, kur norisinājās čempionāta izšķirošās spēles, Latvijai vienmēr bijusi labvēlīga. 2001. gadā halles atklāšanā uzvarējām Igaunijas izlasi ļoti svarīgā spēlē. Turklāt latvieši svētdien okupēja arēnu, kas liecina par daudz ko.»

«Ir nedaudz bēdīgi, ka neizdevās izcīnīt panākumu finālā. Taču tas bija izcils komandas, treneru darbs. Šis panākums ir kaldināts ar darbu. Patīkami, ka komanda no pirmās dienas spēlēja stabili un bez kritumiem, lai gan bija arī grūtāki brīži. Tas ir meistarības rādītājs,» pauda Bagatskis.

Latvijas izlases treneris atklāja, ka basketbolā, ko spēlē šāda paaudze, notikumi mačā mainās strauji. «Abām fināla komandām pirmā opcija bija tālmetieni un pēc tam viss pārējais. Izejot no tā, svarīgs arī veiksmes faktors - vai «trakie» metieni vienai vai otrai komandai iekrīt vai neiekrīt. Sākumā Latvijai krita, bet otrajā puslaikā viss apgriezās kājām gaisā. Bija situācijas, kur latviešiem vajadzēja nospēlēt nedaudz mierīgāk, taču tāds ir sports - tādas lietas notiek arī augstākā līmeņa basketbolā. Tur ir svarīga spēlētāju sagatavotība, atlase, arī veiksme. Mums šur tur nepaveicās, turklāt vakar katrs punkts bija zelta vērtē. Kaut kur aizmetām garām divpunktnieku, kā atbildi saņēmām pretinieku precīzu tālmetienu, kas kopsummā ir jau mīnus pieci punkti. Itālieši iemeta īstajā brīdī, īstajā laikā.»

«Vienmēr esmu uzskatījis, ka U-20 ir jau vīrieši - viņi vairs nav jaunieši. Šajā komandā līderi bija tie, kuri iepriekšējās sezonas jau ir aizvadījuši pieaugušo basketbolā. Jānis Bērziņš iepriekšējā sezonā spēlēja «Valmierā», Kaspars Vecvagars - Lietuvā, Ojārs Siliņš jau pāris sezonas cīnās Itālijā, bet Ingus Jakovičs jau divas sezonas spēlē Liepājā,» teica Bagatskis. «Pārējie spēlētāji savās komandās spēlē fārmklubos un pie lielā basketbola nav vēl īsti pieraduši. Četri līderi komandā - tas jau ir daudz. Pietrūka varbūt viena kārtīga centra.»

Bagatskis zināja teikt, ka jau pirms čempionāta lielajai izlasei vēlējies piesaistīt Siliņu, Vecvagaru, Bērziņu, bet, runājot ar kolēģiem, sapratis, ka šiem basketbolistiem tagad vajadzīga atpūta, jo viņi piedzīvo gan emocionālu, gan fizisku tukšumu. «Bet aprunāsimies, izvērtēsim situāciju. Ar šiem puišiem var rēķināties. Ja ne tagad, tad nākotnē gan.»

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu