Bagatskis: Esam stipri, kad esam agresīvi (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir spēcīga tikai tad, ja spēlē agresīvi, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau pēc divām nedēļām sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs, kurā piedalīsies arī Latvijas valstsvienība. Līdz turnīram Latvijai nākamnedēļ vēl atlicis aizvadīt divas pārbaudes spēles pret Somiju.

«Šobrīd izlases sniegumā nekā slikta nav. Esam stipri, kad esam agresīvi. Ja spēlēsim mierīgi un prognozējami, klāsies smagi,» Bagatskis sarunā ar aģentūru LETA izteicās pēc atgriešanās no pārbaudes spēlēm Horvātijā ar vietējo valstsvienību. «Tādi bijām pirmajā spēlē pret Horvātiju, taču to varēja norakstīt uz neseno ierašanos šajā valstī. Otro spēli jau aizvadījām labāk. Taču varam būt vēl daudz labāki.»

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvija piekāpās ar rezultātu 66:81, bet otrā cīņa, kas tika aizvadīta neoficiālā formātā, noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 71:71.

«Mums ir problēmas ar garajiem spēlētājiem, trūkst agresivitātes spēka uzbrucēja pozīcijā. Līdzko tā ir, uzreiz ir arī rezultāts,» secināja Bagatskis. «Tāpēc žēl, ka nav Dāvja Bertāna - ar to būtu klāt daži trīspunktnieki, kā arī pamatotas darbības uzbrukumā.»

Šobrīd izlases kandidātu sarakstā palikuši 13 spēlētāji. Bagatskis uzsvēra, ka pēdējo lieko spēlētāju plašāka sabiedrība uzzinās tikai pēdējā brīdī. «Ir vairāki spēlētāji ar jautājuma zīmi, taču priekšā vēl divas pārbaudes spēles, kurās taps lielāka skaidrība

Tomēr Latvijas izlases treneris slavēja jauno spēlētāju Jāni Bērziņu, kurš šovasar ar Latvijas U-20 izlasi izcīnīja sudraba godalgu Eiropas čempionātā. «Viņam ir tādas basketbolistam svarīgas iezīmes kā milzīga vēlēšanās sevi pierādīt, kā arī viņš neraustās un dara. Darbības laukumā ir pamatotas, lai gan brīžiem sanāk, bet brīžiem - nē.»

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu