Bagatskis kļuvis par Krasnojarskas «Jeņisej» galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Krists Spruksts/LETA»

Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis apstiprināts par Krievijas augstākās līgas kluba Krasnojarskas «Jeņisej» galveno treneri, vēsta portāls «krasnoyarsk.rfn.ru».

Tieši pirmdien komanda aizvadīja pirmo treniņu pēc vasaras brīvlaika, bet 26.augustā komanda Latvijā uzsāks otro treniņnometni, kas ilgs līdz pat 10.septembrim. Savukārt pēdējo, trešo pirmssezonas treniņnometni «Jeņisej» komanda septembra beigās un oktobra sākumā plāno aizvadīt Horvātijā.

Iepriekš «Jeņisej» komandu trenēja lietuvietis Aļģirds Brazis, kurš tai palīdzēja pagājušajā gadā Krievijas čempionātā izcīnīt astoto vietu. Šogad komanda pirmo reizi startēs arī Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā.

Jau ziņots, ka Bagatskis iepriekšējās sezonas strādāja ar Latvijas klubu «Valmiera», kas ierobežoto finansiālo resursu dēļ starpsezonā nolēma sadarbību neturpināt. Savas karjeras laikā bijušais Latvijas izlases snaiperis ir trenējis trīs komandas - «Barons»/LU, Kauņas «Žalgiris» un «Valmiera».

Klubā aizvadītajā sezonā spēlēja arī latviešu basketbolists Kaspars Kambala. Kambala «Jeņisej» komandai pievienojās janvārī pēc diskvalifikācijas par dopinga lietošanu izciešanas. Latvietis regulārajā čempionātā aizvadīja 14 spēles, vidēji gūstot 15,2 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un pieļaujot 2,6 kļūdas.

Savukārt izslēgšanas spēlēs basketbolists piedalījās septiņās spēlēs, vidēji ik mačā gūstot 11,9 punktus, izcīnot 5,6 atlēkušās bumbas un izpildot 1,3 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu