Baidens telefonsarunā ar Medvedevu aicina Krieviju atvilkt spēkus no Ukrainas (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV viceprezidents Džo Baidens pirmdien telefonsarunā ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu aicinājis Maskavu atvilkt spēkus no Ukrainas, paziņojis Baltais nams.

«Viceprezidents aicināja Krieviju atvilkt savus spēkus, atbalstīt starptautisko novērotāju izvietošanu Ukrainā un sākt jēgpilnu politisko dialogu ar Ukrainas valdību,» norādīts paziņojumā.

Tikmēr Medvedeva preses sekretāre Natālija Timakova paziņojusi, ka Krievijas premjers ASV viceprezidentam norādījis uz nepieciešamību aizsargāt «visu Ukrainas pilsoņu, tai skaitā Krimas iedzīvotāju, kā arī šobrīd Ukrainas teritorijā atrodošos Krievijas pilsoņu intereses». Medvedevs norādījis, ka Maskava «cer uz konstruktīvu ASV lomu globālajos jautājumos, kas balstītos uz starptautisko tiesību pamatprincipiem».

Pēc viņas sacītā, Baidens neesot skāris jautājumu par ekonomisko sankciju noteikšanu Krievijai vai G8 samitu.

ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki pirmdien uzsvērusi, ka jebkāds Krievijas ultimāts Ukrainai, kurā ietverti iespējama uzbrukuma draudi, bīstami saasinātu spriedzi Krimā.

Jau ziņots, ka ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien ieradīsies vizītē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai tiktos ar Ukrainas valdību, kā arī parlamenta un pilsoniskās sabiedrības līderiem.

Kā pastāstījusi Psaki, viņš gatavojas pārrunāt Ukrainas ekonomiskās un politiskās vajadzības, raugoties, kādu palīdzību ASV var sniegt, un apliecinot atbalstu Ukrainas cilvēkiem.

Vašingtona arī iestājas par to, lai tiktu sarīkota četru Budapeštas memorandu parakstījušo valstu - ASV, Lielbritānijas, Krievijas un Ukrainas - pārstāvju tikšanās. Šajā memorandā, kas tika parakstīts 1994.gadā, kad Ukraina atteicās no saviem kodolieročiem, ietverta apņemšanās garantēt Ukrainas suverenitāti un robežu negrozāmību.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu