Bakss/Stupelis uzvar PČ Ķeguma posmā blakusvāģiem kvalifikācijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem Ķegumā notiekošā desmitā posma B grupas kvalifikācijā triumfēja Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža.

B grupā aiz Baksa/Stupeļa sekoja brāļi Jānis un Lauris Daideri, bet pēc viņiem piektie bija Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks. Sacensībām kvalificējās arī Mārtiņš un Kaspars Krievi, kuri B grupā bija 11. vietā. Savukārt 17.pozīcijā ierindojās Modris Štelle un Artūrs Linters, kas nozīmēja, ka šai ekipāžai pēc tam bija jācīnās pēdējās iespējas kvalifikācijā.

Tikmēr A grupā otro vietu un dalību sacensībās izcīnīja beļģa Jana Hendriksa un kantētāja Elvija Mucenieka duets, bet desmitajā vietā bija igaunis Tanels Rēsna un Ilvars Skūltāns, kuri arī piedalīsies svētdienas sacīkstēs.

Pēc A un B grupu kvalifikācijas braucieniem risinājās pēdējās iespējas kvalifikācija, kurā no latviešiem piedalījās tikai Štelle/Linters. Tajā Latvijas sportistiem izdevās finišēt piektajā vietā un nodrošināt dalību sacensībās.

Sacensības risināsies svētdien.

Šobrīd čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc deviņiem posmiem ar 402 punktiem atrodas beļģa Bena Adriansena ekipāža, bet otrie tagad ar 301 punktu ir Bakss un Kaspars Stupelis. Tikmēr Hendrikss un Mucenieks joprojām atrodas trešajā vietā ar 290 punktiem, bet brāļi Daideri ar 271 punktu atkāpušies uz ceturto pozīciju. Tikmēr Rupeiks/Kurpnieks ar 231 punktu ieņem sesto vietu.

Brāļi Arnolds un Gints Sīļi ar 32 punktiem atrodas 22. pozīcijā, Rēsna un Skūltāns ar 13 punktiem ieņem 32. vietu, bet Štelle/Linters atrodas 44. pozīcijā ar trim punktiem.

Kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu