Baldonieks: ja Znaroks laicīgi netiks, izlasi gatavos Beresņevs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Šodien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) telpās norisinājās preses konference, kurā piedalījās LHF ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks un treneris Leonīds Beresņevs.

Baldonieks pastāstīja par izlases gatavošanos pasaules čempionātam un arī atskatījās uz aizvadīto četru valstsvienību turnīru Oslo.

«Kandidāti uz izlases treniņnometni sanāks kopā pēc 20. marta. Pirms čempionāta mums būs astoņas pārbaudes spēles, pēdējās divas būs Rīgā pret Norvēģijas izlasi. Ar spēlētājiem, kuri spēlē Ziemeļamerikā mums nav biežas sazvanīšanās sezonas laikā. Ar viņiem jau esmu kontaktējies un katru reizi nezvanu,» norādīja Baldonieks, piebilstot, ka viņu dalība čempionātā lielā mērā atkarīga, kā hokejistu pārstāvētajiem klubiem veiksies sezonas turpinājumā un izslēgšanas spēlēs.

Baumo, ka vairāki Rīgas «Dinamo» spēlētāji varētu nespēlēt šogad čempionātā. Ģenerālmenedžeris uzsver, ka tā ir paša spēlētāja izvēle. «Mēs saucamies liela hokeja valsts, bet patiesībā esam maza valsts. Spēlēt valstsvienībā ir katra paša izvēle. Latvijas izlase nav vieta, kur var nopelnīt lielas naudas summas. Ir jābūt vēlmei pārstāvēt valsti, ne tikai himnas laikā plātīt muti. Ja kāds nevēlas spēlēt, lai nespēlē.»

Federācijas pārstāvis arī sacīja, ka ir iespējams tāds variants, ka uz izlases treniņnometnes sākumu Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš var netikt, jo Maskavas «Dinamo» klubam var būt spēles play-off izcīņā. Pie šāda scenārija izlases vadības grožus vismaz treniņnometnes sākumā pārņemtu Beresņevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu