Balkānu noskaņas atkal Rīgā - atgriežas Gorans Bregovičs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no visu laiku slavenākajiem Balkānu mūziķiem Gorans Bregovičs pēc vairāku gadu pauzes atkal atgriezīsies Latvijā. 16. novembrī ar savu jaunāko koncerttūres programmu «Šampanietis Čigāniem» Gorans Bregovičs kāps uz «Palladium» skatuves. 

Līdz šim karstasinīgais mūziķis jau trīs reizes ir sniedzis neaizmirstamu koncertu Latvijā, un katru reizi tie bijuši pilnībā izpārdoti. Jaunā albuma koncerttūres programma «Šampanietis Čigāniem» tiek raksturota ar vārdiem - «Nav otras tādas ballītes kā Gorana Bregoviča ballīte». Tās ieskaņošanā piedalījusies arī pasaulslavenā grupa «The Gypsy Kings», bet visu koncertu pavadīs Bregoviča «Kāzu un Bēru orķestris» («Wedding and Funeral Orchestra»).

Gorans Bregovičs ir serbu izcelsmes mūziķis - Balkānu leģenda. Viņš ir šī pasaules reģiona slavenākais filmu komponists, sarakstot mūziku vairāk nekā 30 filmām. Sākot savu karjeru spēlējot ģitāru kādā itāļu striptīzklubā, 70’os gados viņš aizsāka slaveno rokgrupu Bijelo Dugme (White Button), kuras sastāvā pavadīja vairāk nekā 10 gadus, taču šobrīd mūziķis karjeru turpina kā solo mākslinieks.

Albums «Šampanietis Čigāniem» ir atbildes reakcija uz Eiropā notiekošajiem čigānu nemieriem. Tie tikuši padzīti no Francijas, Itālijas, viņu mājas tiek dedzinātas Ungārijā, un pār viņiem līst nežēlīga vardarbība Serbijā, kā arī citās Eiropas valstīs. «Čigāni nav šīs pasaules problēma, tie vienmēr ir bijuši viens no šīs pasaules talantiem. Šis ir mans tosts viņu talantam,» šādi par situāciju un jauno albumu izsakās pats Gorans Berovičs.

  • Biļetes uz Gorana Bregoviča koncertu iespējams iegādāties sākot no 1. oktobra, otrdienas pulksten 10.00 - «Biļešu Servisa» kasēs.
  • Tikai «Palladium» reģistrētajiem lietotājiem pirmo nedēļu biļetes uz koncertu ar 20% atlaidi!*

*Palladium reģistrētie lietotāji, kuri būs reģistrējušies «palladium.lv» līdz pirmdienas, 30.septembra plkst. 18:00 saņems e-pasta ziņojumu ar akcijas kodu, kas būs jāuzrāda iegādājoties biļeti. Akcijas kods būs izmantojams no 01.-06.10.2013. visās «Biļešu Serviss» kasēs un internetā «palladium.lv».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu