Ballaks izlēmis beigt karjeru Vācijas izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas izlasi vairs nepārstāvēs pieredzējušais pussargs un bijušais valstsvienības kapteinis Mihaels Ballaks, apstiprinājis izlases galvenais treneris Joahims Lēvs.

Šāds lēmums pieņemts pēc Ballaka un Lēva sarunām, šodien paziņoja Vācijas Futbola federācija (DFB).

Lēvs atklājis, ka šis jautājums apspriests vairākās atklātās sarunās, no kurām pēdējā notikusi martā, kā arī neskaitāmās sarunas ar telefona starpniecību.

«Drīz sākoties sezonai, kurā gaidāms Eiropas čempionāta finālturnīrs, ir pienācis laiks šajā jautājumā ieviest skaidrību,» citēts Lēvs. Tikmēr pats Ballaks šo informāciju vēl nav apstiprinājis.

34 gadus Ballaks izlasē nav spēlējis kopš pagājušā gada marta. Šajā periodā viņa kapteiņa funkcijas tika nodotas aizsargam Filipam Lāmam, bet pēc Ballaka atveseļošanās Lēvs atteicās pussargu izsaukt uz izlasi un atjaunot viņu kapteiņa statusā.

Vācijas izlases rindās Ballaks aizvadījis 98 spēles un guvis 42 vārtus.

Ar izlasi viņš 2002. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja otro vietu, bet četrus gadus vēlāk tika pie bronzas godalgām. Pagājušā gada Pasaules kausā, kur Vācija atkal izcīnīja trešo vietu, Ballaks savainojuma dēļ nepiedalījās. 2008. gadā Ballaks kļuva arī par Eiropas vicečempionu.

Pagājušajā sezonā pussargs pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Leverkūzenes «Bayer».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu