«Balsts»: Februāris nekustamo īpašumu tirgū bijis kluss (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Februāris šogad nekustamo īpašumu tirgū bijis kluss un bez ievērojamām cenu izmaiņām. Salīdzinājumā ar pērnā gada februāri, kvadrātmetra vidējā cena ir paaugstinājusies par 1,1%, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Balsts» sagatavotajā tirgus pārskatā.

Lai gan cenai jau pāris mēnešus ir tendence minimāli pieaugt, tomēr divu gadu garumā tā nav būtiski mainījusies, norāda «Balsts».

Šā gada februārī cenu kāpums 0,07% līdz 0,52% robežās raksturīgs Rīgas centrā, jaunajos projektos, Teikā, Juglā, Purvciemā, Bolderājā, Āgenskalnā un Imantā. Taču Pļavniekos, Mežciemā un Ķengaragā cenu kritums svārstās no 0,21% līdz 0,58%.

Rīgas sērijveida dzīvokļu vidējā kvadrātmetra cena februārī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi palielinājusies par 0,2% un bija 580 eiro (406 lati).

«Sērijveida dzīvokļu pircēji pašlaik galvenokārt vēlas iegādāties īpašumus labā stāvoklī, lai tajos nav jāveic nozīmīgi remontdarbi. Tomēr dzīvokļu piedāvājums par īpašuma kvalitātei un tirgus situācijai atbilstošu samaksu ir ierobežots. Novērojam, ka pircējs, apzinoties, ka dzīvokļu cenu līmenis ir nemainīgs, nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu,» skaidro kompānijas «Balsts» vadītājs Aigars Zariņš.

Jauno projektu segmentā februārī pircēju aktivitāte saglabājusies nemainīga. Lielākā interese ir par pilnībā jauniem projektiem. Pieprasītākie ir divu līdz trīs istabu dzīvokļi ar vidējo cenu no 1150 līdz 1300 eiro (no 805 līdz 910 lati) par vienu kvadrātmetru.

Februārī pieprasījums pēc komerctelpu nomas nav sarucis, tādēļ pavisam drīz var iestāties objektu deficīts. Tas viennozīmīgi izraisīs arī nomas maksas paaugstināšanos par 10% līdz 15%, prognozē «Balsts».

Komerctelpu piepildījums Rīgas aktīvajā centrā jau pagājušajā gadā tuvojās 90% robežai. Turklāt Klusajā centrā nav daudz telpu, kuru apakšējie stāvi būtu piemēroti komercdarbībai. Audzis arī tirdzniecības centru telpu aizpildījums, brīvās telpas pārsvarā atrodas ēku augšējos stāvos un «klusajos stūros», teikts pārskatā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu