«Balsts»: Īpašumu pircēji un pārdevēji kļuvuši izlēmīgāki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Martā BALSTS indekss sasniedzis 127 punktus, kas skaidrojams ar pieaugušo klientu aktivitāti gan Rīgas centrā, gan mikrorajonos. Par 0,25% augusi cena dzīvokļiem centrā, par 0,75% - dzīvokļiem mikrorajonos. Pieaugusi interese par īri ar izpirkumu. Īres tirgū par noteicējiem kļūst mājokļu īpašnieki. 

«Martā pieaugušās klientu aktivitātes rezultātā par 0.25% palielinājusies vidējā cena dzīvokļiem centrā un šobrīd tā ir 1213 Eur/m2. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem mikrorajonos pieaugusi par 0,75% un ir 609 Eur/m2. Pozitīvo tendenču rezultātā palielinājies arī BALSTS indekss, 2012.gada martā sasniedzot 127 punktu atzīmi.,» ziņo kompānijas BALSTS vadītājs Aigars Zariņš. 

«Pēdējā laikā novērots, ka klienti – gan pircēji, gan pārdevēji kļuvuši daudz izlēmīgāki – paātrinājies lēmumu pieņemšanas process, kas skaidrojams ar kvalitatīvu piedāvājuma trūkumu tirgū. Arvien vairāk pircēji īpašuma iegādi veic ar mērķi to pēc tam izīrēt, tādā veidā gūstot peļņu. 

Martā novērota pastiprināta interese par īri ar izpirkuma tiesībām. Tā kā dažādu iemeslu dēļ tikai neliela daļa no Latvijas iedzīvotājiem var saņemt kredītu bankās un iegādāties īpašumu, tad īre ar izpirkumu ir viena no alternatīvām. Izīrētāji izrāda pastiprinātu interesi par potenciālā īrnieka nodarbošanos, maksātspēju un citiem interesējošiem faktoriem, kas liecina par to, ka situācija īres tirgū ir mainījusies – pieprasījums manāmi sāk pārsniegt piedāvājumu – par noteicējiem kļūst mājokļu īpašnieki,» nekustamo īpašumu tirgu komentē Aigars Zariņš. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu