«Balsts»: Sērijveida dzīvokļu cenas šogad nedaudz kāps - ne vairāk kā 10-15% robežās (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Sērijveida dzīvokļu cenas šī gada laikā nedaudz kāps - pieaugums būs maksimāli 10-15% robežās. Dažos segmentos, piemēram, luksusa klases dzīvokļu jomā, cenu augšupeja noritēs straujāk. Izmaiņas galvenokārt sekmēs pakāpeniskā tirgus attīstība, prognozē nekustamo īpašumu kompānijas «Balsts» vadītājs Aigars Zariņš.

«Arī valūtas maiņa iepriekš izskanējusi kā potenciālais cenu pieauguma faktors, taču tas nebūs noteicošais. Nekustamo īpašumu cenas jau kopš 2004.gada tika norādītas eiro valūtā, tādēļ vietējo un ārzemju pircēju domāšana saistībā ar nekustamo īpašumu jau noritēja eiro. Pievienošanās eirozonai tikai veicinās ne vien austrumu investoru interesi, bet piesaistīs arī rietumu investorus, kuri saskatītu Latviju kā vietu, kur veiksmīgi ieguldīt,» uzskata Zariņš.

Kā jau iepriekš prognozēts, 2014.gads sācies ar nekustamā īpašuma tirgus izaugsmi, norāda Zariņš. Janvāra darījumu skaits sasniedzis augstāko punktu, salīdzinot ar pēdējo septiņu gadu pirmajiem mēnešiem, tas ir - 1119 darījumi.

2014.gada janvārī sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums 0,16-1,11% robežās konstatēts lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu, centrā un jaunajos projektos. Kritums 0,44% robežās bijis vienīgi Bolderājā.

Sekundārajā tirgū dzīvokļu vidējā cena joprojām ir virs 600-605 eiro kvadrātmetrā. Saglabājas arī liela interese par dzīvokļiem jaunajos projektos, kur pircēji ir gatavi maksāt līdz 1200-1300 eiro kvadrātmetrā.

Biroju telpas Rīgas A klases kompleksos nomniekiem tiek piedāvātas par 9-14 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Prestižākajās ēkās biroju noma sniedzas pāri 16-17 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Tiem, kuri vēlas savu biroju izvietot B klases birojā, jāorientējas uz cenu seši līdz desmit eiro par kvadrātmetru. Minētās nomas likmes norādītas bez apkalpošanas maksas, informē Zariņš. Rīgas biroju tirgū vispieprasītākās ir platības, kuras nav lielākas par 200 kvadrātmetriem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu