«Balsts»: Stabilizācija stagnē (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Nekustamā īpašuma tirgus situācijā stabilizācija pārvērtusies stabilā stagnācijā. Tikai dažos segmentos ir novērojamas lielākas un mazākas aktivitātes. Darījumu skaits kopš 2013.gada sākuma ik mēnesi svārstās ap 1140 darījumiem. Arī cenu izmaiņas dzīvokļiem Rīgā mēnesī mainās tikai maksimāli 1% amplitūdā», skaidro kompānijas BALSTS valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Oktobrī dzīvokļu cenu minimāls pieaugums 0.19 - 0.93% robežās raksturīgs Centram, Jaunajiem projektiem, kā arī sērijveida dzīvokļiem Juglā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežciemā, Vecmīlgrāvī, Ķengaragā, Bolderājā, Ziepniekkalnā un Imantā. Savukārt, kritums 0.39 - 0.57% diapazonā raksturīgs sērijveida dzīvokļiem Teikā un Āgenskalnā. BALSTS indekss pieaudzis par vienu punktu - 135.

Tuvojoties apkures sezonai, pircēji lielu vērību pievērš ne vien dzīvokļa uzturēšanas izmaksu līmenim, apsaimniekošanas kvalitātei un zemes īpašuma jautājumam, bet arī interesējas par komunālo maksājumu parāda apjomu attiecīgajā daudzdzīvokļu mājā. Dzīvoklī vēlama gāzes apkure ar individuālo skaitītāju, kas ievērojami samazina uzturēšanas izmaksas.

Kopš 2012.rudens brīvo A klases ofisu platību rādītājs sarucis no 10% uz 3,4%. Tas saruks arvien vairāk, pamazām izraisot telpu deficītu, kura rezultātā paaugstināsies nomas maksa. A klases biroju platību maksa jau trīs ceturkšņus ir nemainīga 12 - 15 Eur/m2. B klases biroju nomas maksa ir 8-11 Eur/m2. Jaunu komercplatību pieplūdums tirgū paredzams tikai 2015.gadā, jo attīstītāji nav ieinteresēti uzsākt būvniecību pirms nav noslēgti potenciālo klientu nomas līgumi ilgtermiņā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu