Nepieciešams:
Baltās šokolādes krēms ar dzērveņu mērci (10)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
200g baltās šokolādes
250 g 10% krējuma (var izmantot 35%)
2 ēdamkarotes želatīna
150 g sviesta cepumu
Pagatavošana:
Krējumu uzkarsē, tajā iemaisa balto šokolādi, lai izkūst. Siltā masā iemaisa uzbriedinātu želatīnu, izmaisa. Krējuma masā iecilā salauztus cepumus. Krēmu liek traukā sastingt.
Mērcei uzvāra ūdeni, ieber dzērvenes, uzvāra, lai ogas pārsprāgst, tad izkāš. Šķidrumu uzvāra, pieliek pēc garšas cukuru un ūdenī izšķīdinātu (apmēram 1 ēdamkaroti uz 1 l ūdens) kartupeļu cieti, uzvāra, atdzesē.