«Baltic TAXI» drīzumā varētu iegādāties elektromobiļus (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai vēl vairāk uzlabotu apkārtējās vides apstākļus Rīgas pilsētā, «BalticTAXI» ir nākusi klajā ar inovatīvu ideju par pirmo elektromobīļu taksometru ieviešanu, uzsākot sarunas par kopēju sadarbību šajā projektā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, «Latvenergo» un Rīgas domi.

Sākumā tiek plānota šo automobiļu izmantošana Rīgas centrā un Vecrīgā, bet paplašinoties uzpildes punktu tīklam, arī pārējā pilsētas daļā. Juris Erts uzskata, ka ieguvēji no šī projekta būtu visi. Pilsēta iegūtu jaunu pakalpojumu, kas prezentētu Rīgu kā zaļu un progresīvi domājošu pilsētu, bet iedzīvotāji – gaisa kvalitātes uzlabošanos un trokšņu līmeņa samazināšanos, jo elektromobīļi darbojas bez iekšdedzes dzinējam raksturīgā trokšņa un nerada CO2 izmešus.

Kā zaļās domāšanas pionieris Latvijas taksometru biznesā, aprīkojot automašīnu parku ar gāzes iekārtām jau kopš 2010. gada, «BalticTAXI» acina sekot pozitīvajam piemēram, tehniski piemērotos taksometrus arī aprīkot ar kvalitatīvām gāzes iekārtām. «Esam arī pozitīvais piemērs tiem, kas atbalstot ekoloģisko aspektu, tomēr joprojām svārstās jautājumā par gāzes dzinēju ekonomisko lietderību un it kā iespējamo dzinēja resursa samazināšanos’’, norāda BalticTAXI valdes loceklis Gundars Kristapsons.

«BalticTAXI» patlaban var uzskatīt par «zaļāko» taksometru kompāniju. No uzņēmumam piederošajām 158 automašīnām 147 jau kopš 2010. gada ir pilnībā aprīkotas ar kvalitatīvām autogāzes iekārtām, kas ir ekoloģiskas un drošas ekspluatācijā, jo gāze nesatur smagos metālus un kaitīgos piemaisījumus, kādi ir citos auto degvielas veidos (svins, sērs), kā arī gāzes dzinēji samazina toksisko izmešu daudzumu atmosfērā par 50-70 %.

«BalticTAXI» finanšu drektors Juris Erts uzsver, ka auto gāzes izmantošana būtiski samazina arī degvielas izmaksas, tādējādi rodas iespēja klientiem piedāvāt izdevīgākus pakalpojumu tarifus un arī augstāku servisa kvalitāti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu