Baltijā pieaug auto nomas popularitāte (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Auto noma Baltijas valstīs kļūst aizvien populārāka ne tikai tūristu, bet arī vietējo iedzīvotāju vidū. «Sixt» aptaujātās Latvijas ģimenes to atzīst arī par ērtāko veidu ceļošanai, īpaši, ja ģimenē ir bērni.

Uzņēmuma apkopotie dati liecina, ka 2012.gada pirmajos septiņos mēnešos Baltijā auto nomu visaktīvāk izmantojuši iedzīvotāji no Vācijas. Latvijā tie ir 42%, Lietuvā 38%, bet Igaunijā 34% no visiem auto nomātājiem. Auto noma kļūst aizvien populārāka arī vietējo iedzīvotāju vidū. Latvijā 26% no visiem auto nomas klientiem ir no Latvijas, 9% no Krievijas, bet 2% - no Lielbritānijas. Lietuvā nomu izmanto 24% Lietuvas iedzīvotāju, savukārt 4% ir no Krievijas un Francijas. Arī igauņi aktīvi izmanto auto nomas pakalpojumus - 33% no visiem klientiem. Otrajā vietā ierindojas iedzīvotāji no Zviedrijas (5%) un Krievijas (4%).

«Iedzīvotāji aizvien vairāk domā par ērtībām apvienojumā ar ekonomisko izdevīgumu. Plānojot braucienus pa Eiropu, arvien biežāk priekšroka tiek dota lidošanai un auto nomai izvēlētajā galamērķī. To nosaka gan aviobiļešu, gan auto nomas pakalpojumu pieejamība, gan drošība, komforts un laika ekonomija, ko nodrošina šāds ceļošanas veids. Mūsu novērojumi rāda, ka palielinās arī to ģimeņu skaits, kas auto iznomā ne tikai ceļojumu laikā, bet arī brīvdienās Latvijā vai Baltijā - auto noma ir kā alternatīvu personīgajai automašīnai,» skaidro Arnis Jaudzems, «Sixt» vadītājs Baltijas valstīs.

Uzņēmuma dati liecina, ka Latvijā un Lietuvā vispieprasītākās ir kompaktklases automašīnas (attiecīgi 30% un 43%), savukārt Igaunijā priekšroka tiek dota vidējās klases automašīnām (23%).

Auto nomu aktīvi izmanto arī Latvijas iedzīvotāji, kuri dodas uz ārvalstīm biznesa darījumos vai atpūsties. Aptaujātās ģimenes pārlidojumu kombinācijā ar auto atzīst pat ģimenei ērtāko ceļošanas veidu - ar lidmašīnu var ērti nokļūt līdz galamērķim, savukārt automašīna ļauj ērti nokļūt ārpus pilsētas centra un iepazīt valstis plašāk, ne tikai no tūrisma ceļvežos norādītajiem maršrutiem.

«Ar ģimeni parasti aizlidojam uz galamērķi, tad izīrējam automašīnu un braucam, kur acis rāda. Tā ceļot ir ļoti ērti un viegli, nav jāuztraucas par mantām un to, kad un kur varēs apstāties. Paši nosakām savu ceļojuma laiku, maršrutu, pieturvietas. Mašīnas īre, manuprāt, ir ļoti ērta tieši apbraukājot salas, ar tās palīdzību var piebraukt tur, kur sabiedriskais transports nemaz nekursē. Esam īrējuši mašīnu un izbraukuši vairākas salas Grieķijā un Spānijā un bijām ļoti apmierināti,» savā pieredzē dalās raidījuma «Kinomānija» vadītāja Anna Rozīte.

«To, kādu transporta līdzekli izvēlos ģimenes ceļojumiem, nosaka galamērķis. Ja dodamies uz kaimiņvalstīm, tad izvēlamies automašīnu. Ja kaut kur tālāk vai uz siltajām zemēm, tad lidojam. Turcijas vai citu valstu kūrortpilsētās nekāds vietējais transports nav vajadzīgs, bet Itālijā vai citās Eiropas valstīs visērtāk ir pārvietoties ar nomātu automašīnu. Priekšrocība, ceļojot ar auto, ir tā, ka var visu paņemt līdzi, īpaši, ceļojot ar bērniem. Esi pats sev laika noteicējs un vari mainīt maršrutu jebkurā brīdī,» komentē Jēkabs Rēdlihs, hokeja kluba «Dinamo Rīga» aizsargs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu