Baltijas Baleta festivāls noslēgsies ar ASV dejotāju «Ailey II» izrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

17. Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls noslēgsies pirmdien, 28.maijā pl.19:00 Latvijas Nacionālajā operā, kad ar Latvijas Mobilā Telefona un ASV vēstniecības Rīgā atbalstu pirmo reizi Baltijā spilgtā izrādē savas Eiropas tūres ietvaros uzstāsies populārā ASV dejas kompānija «Ailey II».

«Ailey II» ir Elvina Eilija (Alvin Ailey) Amerikas dejas teātra izveidota jauniešu grupa, kura dibināta 1974.gadā, un par tās māksliniecisko vadītāju Elvins Eilijs nozīmēja izcilu dejotāju un pedagogu Silviju Votersu (Sylvia Waters). Viņas vadībā «Ailey II» ir izveidojusies par vienu no populārākajām ASV deju kompānijām, kas daudz un ar lieliem panākumiem uzstājas ārzemēs un savā valstī. Izrādē Rīgā «Ailey II» uzstāsies ar saviem labākajiem deju izrāžu fragmentiem un numuriem, piem., «Echoes», «Splendid Isolation II», «The Hunt», «Revelations» u.c.

«Pirmo reizi Elvinu Eiliju redzēju 1981.gadā Bostonā un tas bija viens no neaizmirstamākajiem priekšnesumiem manā dzīvē. Tas bija kā sapnis – atvest Eiliju šeit uz Rīgu. Paldies Litai Beiris un Starptautiskajam Baltijas Baleta festivālam par ieguldīto darbu. Mēs ASV Vēstniecībā Rīgā esam ļoti saviļņoti,» stāsta Eimija Storova, ASV vēstniecības preses un kultūras atašeja.

«Ailey II» ir slavena ar to, ka viņu artistiskajā priekšnesumā ir sakausēts Amerikas labāko jauno, talantīgo dejotāju gars un enerģija ar mūsdienu izcilāko horeogrāfu radošajām vīzijām un viņu profesionālo degsmi un prasmi šo vīziju realizācijā. Kompānijas pamatsastāvā ir 12 dejotāji, kuri ieguvuši izglītību Elvina Eilija skolā. Šī jauno dejotāju kompānija veidojas kā tilts starp skolu un profesionālo pasauli, kur jaunajiem māksliniekiem ir iespēja spodrināt savu dejas tehniku un stilu, kā arī gūt radošo pieredzi.

studijadzirnas@gmail.com

Atgādinām, ka 17.Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls notiek Rīgā un Preiļos no 27.aprīļa līdz 28.maijam. Šogad mākslas cienītājus tas priecē ar mākslas izstādēm, kino filmām par vācu dejas leģendu Pīnu Baušu, dejas šovu ar ekskavatoru, ASV baleta dejas izrādi un pasaules baleta zvaigžņu parādi Galā koncertā. Pirmo reizi Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pieteica sevi 1996.gadā.

Sīkāka informācija festivāla mājas lapā «ballet-festival.lv», kā arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Biļetes uz «Ailey II» izrādi nopērkamas «Biļešu Paradīzes» un Latvijas Nacionālās operas kasēs.

17.Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls pateicas saviem uzticamākajiem atbalstītājiem – Rīgas Domei, LR Kultūras ministrijai, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Mobilajam Telefonam, ASV vēstniecībai Rīgā, Nīderlandes vēstniecībai, Gētes institūtam Rīgā, Francijas Institūtam Latvijā, Rīgas Brīvostas pārvaldei, t/c «Origo», Latvijas Dzelzceļa Infrastruktūrai, Preiļu novada domei un Latvijas Nacionālajai operai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu