Baltijas SPA Čempionāts (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baltijas SPA Čempionāts \ Балтийский СПА Чемпионат  \ Baltic SPA Championship –  tas ir ikgadējs konkurss priekš triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, masieriem, SPA meistariem, masāžas speciālistiem, SPA industrijas pārstāvjiem, kuri cīnās par «Gada labākais SPA Meistars» titulu.

Jau astoto gadu Baltijas SPA Čempionāts ir nozīmīgs pasākums un tiek organizēts Latvijas teritorijā, simboliski apvienojot Baltijas valstis.

Pavasaris – Baltijas SPA Čempionāta organizēšanas laiks, ar organizatoriem tiek izvēlēts speciāli, jo tieši pavasarī daba atdzīvojas, rodas jauna dzīve, viss atplaukst, katrs vēlas kļūt vēl skaistāks, vēl jaunāks, vēl veselāks. Tieši skaitumam un veselībai tiek veltīta starptautiska pavasara izstāde Expo Beauty Rīgā, kuras ietvaros katru gadu divu dienu garumā tiek organizēts Baltijas SPA Čempionāts – SPA industrijas un skaituma profesionālie svētki.

www.spaschool.lv

Pirmo reizi ideja rīkot Baltijas SPA Čempionātu radās 2006. gadā, tajā laikā, kad SPA Latvijā un ārpus tās, strauji ieguva savu popularitāti masāžas un SPA pakalpojumu atbalstītāju vidū. Radās nepieciešamība izveidot kvalitātes standartu, kas ļautu speciālistiem atbilst šīm standartam un tiekties savas kvalifikācijas paaugstināšanai, bet klientiem būt pārliecinātiem par SPA pakalpojumu drošību un augstu efektivitāti.

Baltijas SPA Čempionāts pirmo reizi tika organizēts un rīkots 2006. gadā Latvijā, un astoņu gadu laikā ir īsti svētki SPA un skaistuma industrijas speciālistiem.

Par šādu SPA pakalojumu standarta noteikšanas platformu no 2006.gada kļuva Baltijas SPA Čempionāts. 2008.gadā ar ekspertu komiteju, pēc Latvijas SPA&Wellness Federācijas vadības, tika izstādāts piedāvāto Latvijas teritorijā SPA pakalpojumu kvalitātes standarts (Latvijas standarts LVS 450 no 31.07.2008.), kurš ļāva nodrošināt starptautiskus kavlitātes standartus SPA jomā un nodrošināt piedāvato pakalpojumu patērētāju tiesību aizsardzību un drošību saskaņā ar «Patērētāju tiesību aizsardzības likums» LR likumu. Vēlāk tika izstrādāts profesijas «SPA Meistars» standarts, pateicoties kuram Latvijā radās jauna profesija, SPA Meistars, kura reglamentē speciālista profesionālās sagavotības līmeni.

Tādā veidā Baltijas SPA Čempionāts, visas savas vēstures garumā, vienmēr bija un paliek par profesionālu notikumu, kas dod iespēju dalībniekiem demonstrēt savu augstu profesionālu sagatavotības līmeni, saskaņā ar profesijas SPA Meistars kvalitātes standarta noteikšanas kritērijiem.

Baltijas SPA Čempionāta uzvarētājs, kurš noplenījis «Gada labākais SPA meistars» titulu, iegūst atzīšanu un sipmātijas ne tikai no konkursa skatītājiem, bet arī augstu atzīmi no profesioālās žūrijas, kuri ir dažādu valstu SPA nozares eksperti un ievērojami starptautisko masāžas SPA skolu pasniedzēji.

Konkursa dalībnieku pamatprasības - Masiera vai SPA meistara profesionālā izglītība, kā arī darba pieredze profesijā, ne mazāka par 2 gadiem.

Čempionāta gaitā, pirmajā daļā, dalībnieki demostrē klasiskās masāžas veikšanas līmeni. Klasiskā masāža – tas ir pamatu pamats, kuru jāzin katram masāžas speciālistam, bet profesija SPA meistars obligāti paredz kvalitātīvās klasiskās masāžas zināšanas. Profesionālās klasiskās masāžas zināšanas nozīmē kavlitātīvas iemaņas klasiskājā masāžā. Profesionālās klasiskās masāžas zināšanas dod iespēju speciālistam sniegt klientam kvalitātīvus pakalpojumus, neatkarīgi no pakalpojumu sniegšanas vietas, vai tas ir skaistuma salons, SPA centrs, sanatorijs, reabilitācijas centrs u.tml. Klasiskai masāžai ir liels pielietošanas spektrs, un tiek paredzēta kā estētiskā procedūra, kā arī kā profilakse dažādos saslimšanas gadījumos. Tāpēc prasības no speciālistiem ir ļoti augstas, viņam kvalitātīvi jāparzin ne tikai klasiskā masāža, bet arī higiēna, anatomija, fizioloģija, indikācijas un kontrindikācijas u.c.

Baltijas SPA Čempionāta otrajā daļā kompetentā žūrija vērtē speciālista izvēlēto SPA procedūru. Pie šādām procedūram attiecas masāžu dažādība, kuras ir vērstas un psiho-emocionālā stāvokļa harmoniju, figūras korekciju, atjauninājumu, balsta un kustību sistēmas balansa atgūšanu u.c.

Mūsdienās SPA procedūras ir ieguvušas lielu popularitāti klientu vidū, un pamatcēlonbis tam ir cilvēku nepieciešamības iegūt SPA nozarē organisma atslābināšanu, stresa noņemšanu, cilvēka dzīves spēku un enerģijas atjaunošanu.

Tāpēc SPA procedūras no klasiskās masāžas atšķiras ar to, ka SPA speciālistam jāzin iedarbības pamatlikumus uz cilvēka 5 māņu orgāniem (dzirde, redze, garša, tauste, oža), lai masāžas iedarbība būtu pilnvērtīga, vērsta uz kopējo organisma balansa harmoniju un atjaunošanu.

Mūsdienās SPA procedūras ieguva lielu popularitāti klientu vidū, un tā galvenais cēlonis ir cilvēku vajadzība saņemt SPA atslābināšanu un nomierināšanu, noņemt nogurumu un tikt galā ar stresu. Tāpēc SPA procedūras atšķiras no klasiskās masāžas ar to, ka SPA speciālistam ir jāzina iedarbības noteikumi uz cilvēka pieciem jūtu orgāniem (dzirdi, redzi, tausti, ožu, garšu), lai masāžas iedarbība būtu vesela, virzīta uz organisma vispārējo harmonizēšanu un balansa atjaunošanu.

Šajā nolūkā SPA tiek pielietotas dažādas iedarbības metodes, kas pavada masāžu, un tiek virzītas uz atslābināšanu un sasprindzinājuma noņemšanu, pie to skaita attiecas: mierīga, relaksējoša mūzika, kas atbilst izvēlētai procedūrai (dzirde); aromātiskās eļļas vai speciālie aromāti, kas atbilst izvēlētai procedūrai un klienta psiho-emocionālajam stāvoklim (oža); izveidotās SPA telpas patīkams vizuāls iekārtojums ar dekora, krāsas un apgaismošanas palīdzību (redze); speciāli pagatavots SPA dzēriens, tēja vai svaiga sula, kas tiek piedāvāta līdz procedūrai vai pēc tās (garša); masiera siltās rokas, kas profesionāli veic SPA procedūru (tauste).

SPA Meistaram, kas strādā ar klientu SPA un kurš piedalās Baltijas SPA Čempionātā, ir jābūt šīm zināšanām. Šajā nolūkā dalībnieki Čempionāta otrajā daļā, viņu izvēlētās SPA procedūras demonstrēšanas laikā, izveido SPA telpu, kas atbilst pieteiktajai tehnikai, un ievēro visus iedarbības noteikumus uz cilvēka pieciem jūtu orgāniem. Protams, konkursa laukuma ietvaros nav iespējams detalizēti atklāt visas SPA telpas nianses, taču dalībnieki, ar rūpīgi izvēlēta dekora palīdzību, kas atbilst izvēlētai SPA procedūrai un personīgajam garastāvoklim, rada neaizmirstamus iespaidus Čempionāta klientiem, skatītājiem un žūrijai. SPA masāžas demonstrēšanas gaitā, klienti, neraugoties uz lielu skatītāju skaitu un MIL, iegūst patiesu gandarījumu no procedūras, kas ir redzams ar neapbruņotu aci tajā brīdī, kad viņi pilnīgi atslābinās. Pabeidzot SPA masāžu, speciālists piedāvā savam klientam viņa speciāli pagatavoto SPA dzērienu, kas ir veiktās SPA procedūras kulminācija.

SPA masāžu vidū, kas ieguva lielu popularitāti SPA klientu vidū, īpaši gribas izcelt dažus masāžas veidus, kuri pēdējos 8 gados tika pārstāvēti Baltijas SPA Čempionāta konkursa laukumā Latvijā: Stoun masāža (masāža ar karstiem akmeņiem), Aromasāža (masāža ar speciāli izvēlētu aromātisku eļļu izmantošanu), Ajūrvēdiskās masāžas, Taizemes klasiskā masāža, Taizemes pēdu masāža, Spāņu Hiromasāža, Antistresa masāža, Havajas masāža Lomi-Lomi, Krievu griķu masāža (masāža ar linu maisiņu, piepildītu ar karstiem griķiem, pielietošanu), Dzintara terapija (masāža ar dzintara pūdera, drupatu un dzintara akmeņu pielietošanu), Kamisimo japāņu sejas liftinga masāža (liftinga masāža ar speciālu japāņu, rokām darinātu instrumentu pielietošanu), Anticelulīta masāža, Taj Či masāža, Fast-Relax kineziterapija uz Orto-krēsla (masāža, klientam sēžot uz Orto-krēsla – uz ortopēdiska stājas korektora), Fitnesa masāža, Šokolādes masāža (ar dabīgās šokolādes glazēšanas pielietošanu), Medus masāža (ar dabīgā medus pielietošanu), Sporta masāža, Skulpturējošā masāža, Sejas fitnesa-jogas masāža u.c.

Neapšaubāmi, ka tāda masāžu tehniku daudzveidība SPA prasa sakārtošanu un sistematizēšanu, un šis jautājums ir reglamentēts ar to pašu Latvijas Valsts Standartu «Spa operatori un pakalpojumi», ko izstrādāja Latvijas SPA&Wellness Federācija, kurai Latvijā ir tiesības veikt SPA Meistaru atestāciju. No šī gada Latvijas SPA SPA&Wellness Federācija rīko SPA Meistaru sertifikāciju/resertifikāciju Latvijā, ar nolūku nodrošināt SPA sniegto pakalpojumu augsta līmeņa nodrošināšanu, patērētāju tiesību aizsardzību un minēto pakalpojumu drošību, kā arī starptautisko standartu kvalitātes nodrošināšanu SPA nozarē.

Baltijas SPA Čempionāts Latvijā ir arī tā vieta, kur satiekas profesionālie SPA Meistari un SPA centru direktori. Vieni demonstrē savu meistarību, otri izvēlas sev speciālistu, kuru ielūdz darbam savā salonā vai SPA centrā.

Baltijas SPA Čempionāta rīkošanas prakse rāda, ka jau astoņu gadu laikā Čempionāta laukumā notiek darba devēja iepazīšanās ar speciālistu, un tas ir priecīgi un patīkami.

Baltijas SPA Čempionāta dalībniekiem viņu piedalīšanās – tās ir vēl liela pieredze un papildus zināšanas, kuras viņi iegūst saskarsmē ar starptautiskās žūrijas locekļiem Čempionāta sagatavošanas posmā, paša konkursa laikā, kā arī pēc tā nobeiguma, kad dalībniekiem rodas iespēja saņemt kvalitatīvu profesionālu konsultāciju par neapstrīdamiem masāžas Meistariem.

Baltijas SPA Čempionāts, neapšaubāmi, motivē dalībniekus pastāvīgi celt savu kvalifikāciju, apgūt jaunas masāžas tehnikas, celt savu praktisko pieredzi. Tā, Baltijas SPA Čempionāta dalībnieku vidū ir tādi speciālisti, kas piedalās 2-3 gadus pēc kārtas ar dažādām masāžas metodikām, katru gadu apgūst jaunu SPA masāžu, noslīpē to gada laikā, un pavasarī atkal uz konkursu! Tie ir tiešām īsti, meklējošie sava darba meistari, kuri neiestrēgst savā profesijā, bet meklē jaunas zināšanas, attīstās un pastāvīgi pilnveidojas. Tādus meistarus var uzreiz saskatīt, un žūrijas locekļi to vienmēr augsti vērtē.

Tāpēc, bez Baltijas SPA Čempionāta uzvarētāja galvenās balvas, naudas balvas – 500 eiro, pārējiem balvu ieguvējiem tiek pasniegtas vērtīgas balvas un dāvanas no Čempionāta sponsoriem un partneriem, bet vienmēr visvērtīgākā balva SPA Čempionāta dalībniekiem ir dāvanu kartes jaunu masāžas tehnoloģiju apgūšanai, kuras izsniedz ne tikai masāžas tehnoloģiju skola SPA School, bet arī skolas – Baltijas SPA Čempionāta partneres, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas masāžas mākslas mācību centri.

Baltijas SPA Čempionāta organizētāji, Latvijas SPA&Wellness Federācija un masāžas tehnoloģiju skola SPA SCHOOL, izsaka savu pateicību starptautiskajai izstādei Expo Beauty par konkursa laukuma piešķiršanu, pateicas visiem pasākuma sponsoriem, partneriem un mediapartneriem, kas visu konkursa laiku sniedza atbalstu, palīdzību, sekmēja lieliskā profesionāla notikuma «Baltijas SPA Čempionāta» īstenošanu.

Baltijas SPA Čempionāta organizētāji ielūdz masāžas speciālistus piedalīties VIII Baltijas SPA Čempionātā, kas notiks 2013. gada 13. un 14. aprīlī, starptautiskās izstādes Expo Beauty gaitā Rīgā. Piedalīšanās pieteikumi tiek pieņemti pēc adreses: director@spaschool.lv

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu