Baltu rotu galerijā Ivetas Vecenānes rotu izstāde (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Baltu rotu galerijā Rīgā no 6.novembra būs apskatāma tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes rotu izstāde «Stikla pērlīšu maigums».

Šī būs plašākā mākslinieces rotu izstāde, par kuru pati Iveta saka - Bastiāns Pero savas muzikālās frāzes pierakstīja uz stieplēm, saverot dažādas pērlītes. Es daru tāpat, tikai pērlītes veru uz diega, tā izsakot savas sajūtas mazajās mākslas formās.

Sajūtas par maigumu. Sajūtas par skaistumu.

Sajūtas par krāsu saziedēšanu. Mazliet aizveru acis realitātes priekšā un ļaujos rotaļai, spēlei, mirkļa uzzibsnījumam. Man tas ir prieks, patvērums un laika kavēklis. Kā arī skaista saruna ar H.Heses pārlasīto, izlasīto un nolasīto grāmatu «Stikla pērlīšu spēle».

2013.g. māksliniecei Ivetai Vecenānei izveidojās īpaši veiksmīgs un nozīmīgs. Viņas radītā instalāciju izstāde no dzintara diega «Kas dzintaram vēl padomā?» tikusi eksponēta Itālijā, Ukrainā, ASV, Kanādā. Starptautiskā izstāde ARTAPESTRY3 izvēlējās gobelēnu «Trauks», kas ceļoja uz Somiju, Zviedriju, kā arī personālizstādes - Ventspilī, Itālijā, Liepājā.

Baltu rotu kolektīvs priecājas izstādīt košos Ivetas Vecenānes dzīvi apliecinošos darbus, kuri nopietni sakņojas senajā arhetipiskajā baltu domāšanā un ir spējīgi iekļauties šāsdienas realitātē, veidojot saskaņu ar laikmetīgām tekstilfaktūrām. Māksliniece neiztrūkstoši spītē dzīves pelēkumam, rada savu mītpoētiski krāšņo pasauli un aicina uz sarunu par krāsu, ziedēšanu un sievietes spēkā paslēptu lielo maigumu.

Izstādi veidos daudzas nelielas rotu kolekcijas, cikli. Būs arī nelieli pārsteigumi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu