Banka grasās atņemt mājokli ļaundara apkrāptai daudzbērnu ģimenei (505)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz to, ka tiesa daudzbērnu tēvu atzinusi par krāpnieka upuri, banka grasās atņemt vienīgo mājokli, kurā ģimene mitinās, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Kā ziņo raidījums, pirms vairākiem gadiem Juris Lepers kopā ar sievu un sešiem bērniem dzīvoja divistabu dzīvoklī. Tā kā Leperam piederējis zemes gabals, tad ģimene izlēma ņemt kredītu un būvēt namu uz pašam piederošās zemes.

Kredītu ņēma Jura dēls Pēteris, bet tēvs kļuva par viņa galvotāju. Kolēģis Jurim ieteica būvnieku, kurš par salīdzinoši nelielu naudas summu varētu uzcelt lētu ģimenes māju. Ieteikto būvnieku sauc Mārtiņš Dage.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģija Dagi pašlaik ir atzinusi par vainīgu krāpšanā un piespriedusi viņam trīs gadu cietumsodu.

Raidījums ziņo, ka shēma, kādā kredīts tika izkrāpts ir vienkārša. Uz Pētera parakstītas pilnvaras pamata «Baltic Trust Bank», pašreizējā «Ge Money Bank» vairākos piegājienos Dagem izsniedzis tēva un dēla paņemto kredītu. Aptuveni 26 000 latu. Pēteris noliedza, ka būtu devis tādu atļauju.

Pirms trīs gadiem Pēteris gāja bojā motocikla avārijā. Juris stāsta – no kredīta vairāk nekā trešdaļu gada laikā jau bija atmaksājis. Pēc dēla nāves, Juris pārcieta insultu, zaudēja darbaspējas un nespēja vairs maksāt kredītu.

Viņš stāsta – bankai mutiski bija teicis, ka policijā uzsākts kriminālprocess, jo ir notikusi krāpšana. Turklāt ģimenei vairs nav naudas, ko maksāt.

Lai gan no ņemtā kredīta ģimene nebija iztērējusi ne santīma, banka iesniedza tiesā prasību atņemt Jurim Leperam ķīlu – zemes gabalu. 19 hektāri zemes izsolē tika pārdoti par 11 000 latu. Sarēķinātajos procentos un tiesas izdevumos Jura kredītsaistības joprojām pārsniedz 20 000 latu.

Pašlaik pēc «Ge Money Bank» pieprasījuma izsolei pieteikts Jura Lepera vienīgais dzīvoklis. Šobrīd tajā dzīvo Juris ar sievu un trīs nepilngadīgajiem bērniem.

Kā situāciju komentē «Ge Money Bank» un banku darbību uzraugošā Finanšu un kapitāla tirgus komisija, skaties LTV sižetā.

Komentāri (505)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu