Banku augstskola pirmā Latvijā saņem ECTS atzinības zīmi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Banku augstskola ir pirmā Latvijas augstskola, kurai piešķirta prestižā Eiropas kredītpunktu pārneses sistēmas atzinības zīme. Atzinības zīmei 2013.gadā bija pieteikušās 47 augstskolas no visām Eiropas Savienības valstīm, bet to ieguva 25 augstskolas, informēja Inta Stīpniece, Banku augstskolas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja.

saraksti pieejami Eiropas Komisijas izpildaģentūras mājaslapā

ECTS atzinības zīmei var pieteikties tās augstākās izglītības iestādes, kurām piešķirta Erasmus Universitātes harta, kuru Banku augstskola atkārtoti – jaunajam Erasmus + periodam – ieguva 2013.gada 11.decembrī.

«Eiropas Komisijas pieņemtais lēmums par atzinības zīmes piešķiršanu ir apliecinājums, ka Banku augstskolā tiek piedāvātas augstas kvalitātes studiju programmas un studiju process norit saskaņā ar Boloņas procesu. Atzinības zīmes piešķiršana ir starptautiski nozīmīgs notikums un liels gods visai Latvijai, apliecinājums, ka esam ierindoti labāko Eiropas augstskolu vidū,» uzsver Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs.

«ECTS atzinības zīmes iegūšanas process nav viegls un ātrs. Saņemot atzinības zīmi, augstskola apstiprina, ka tajā tiek īstenotas uz zināšanām, prasmēm un kompetencēm balstītas studiju programmas. Atzinības zīme ir apliecinājums, ka studiju procesā reāli tiek pielietota Eiropas kredītpunktu pārneses sistēma un studiju programmas ir savstarpēji salīdzināmas ar citu valstu studiju programmām. Tāpat augstskolai ir jāizveido visu studiju programmu kursu katalogs, kurš pieejams elektroniski gan latviešu, gan angļu valodā., » stāsta Boloņas procesa eksperte, EURASHE Eiropas profesionālo augstskolu asociācijas padomes locekle, Banku augstskolas Starptautiskās sadarbības vadītāja Sandra Kraže. Viņa arī uzsver augstskolas akadēmiskā personāla augsto profesionālo līmeni internacionalizācijas veicināšanā, jo Banku augstskolā studijas tiek piedāvātas gan latviešu, gan angļu valodā.

Banku augstskolā visām studiju programmām ir formulēts mērķis un sasniedzamie studiju rezultāti, tāpēc students, izvēloties studiju programmu, var izvērtēt gan studiju procesa, gan konkrētās studiju programmas priekšrocības un atšķirīgo no citu augstskolu piedāvāto studiju programmu klāsta. Tāpat Banku augstskolas studējošajiem pieejama vispusīga informācija un ir skaidra izpratne par iegūstamo kvalifikāciju un darba iespējām pēc studiju programmas absolvēšanas.

ECTS katalogs sekmē informācijas apmaiņu par augstskolā īstenotām studiju programmām studentiem gan savā, gan jebkurā citā valstī, jo vienuviet iespējams iegūt izsmeļošu informāciju par īstenotajām studiju programmām, to saturu. Ir pieejami studiju kursu apraksti un cita veida informācija. Katalogs ir svarīgs instruments augstskolas akadēmiskajam un administratīvajam personālam, kā arī informē sabiedrību par realizētajām studiju programmām un kompetencēm, ko ieguvuši Banku augstskolas absolventi.

ECTS katalogā tiek ietverta informācija 3 sadaļās - augstskola, studiju programmas un pamatinformācija studentam (dzīvošana, ēdināšana, braukšanas izmaksas, finansiālais atbalsts studentam, medicīnas pakalpojumi valstī, ārpusstudiju aktivitātes, studentu apmaiņas programmas konkrētajā augstskolā utt.). Visa informācija pieejama gan latviešu, gan angļu valodā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu