«Barons» nestartēs LBL pirmajā divīzijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Divkārtējā Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība «Barons» nākamajā sezonā nespēlēs valsts augstākajā līgā, izvēloties startēt tikai LBL otrajā un trešajā divīzijā, aģentūrai LETA atklāja komandas izpilddirektors Jānis Pormalis.

Kā ziņots, «Barons» komanda līdz šīs nedēļas sākumam nebija apstiprinājusi dalību nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā, bet nebija arī to atsaukusi. Tāpat «Barons» pieteicās dalībai LBL otrās un trešās divīzijas turnīros.

«Esam LBL startējuši 20 sezonas, piecreiz spēlējuši finālā. Uzskatām, ka šie rezultāti bijuši labi, bet šobrīd jauniešu basketbola vārdā startēsim LBL otrajā un trešajā divīzijā kopā ar basketbola skolu «Ķeizarmežs»,» atklāja Pormalis, pavēstot, ka komandu sauks «Barons/Ķeizarmežs».

«Pie šāda lēmuma nonācām, kad Latvijas U-15 izlase sasniedza piekto vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Rezultāti bija tiešām labi, un savu programmu deva arī «Barons» - saistībā ar «O!Kartes» talantu programmu. U-15 izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts teica: ja spēlētāji grib, lai viņi sekmīgi startē arī 16 gadu vecumā un vēlāk, bez LBL otrās divīzijas rūdījuma rezultāta nebūs. Tāpēc, lai būtu progress, vajadzīgi labi sparinga partneri,» norāda Pormalis.

Tāpat Pormalis piebilda, ka nav nozīmes tam, ka Latvijas U-15 izlasē spēlēja kluba prezidenta Ivo Zonnes dēls Dāvis Zonne. «Viņa sniegums ir labs un parāda adekvātus rezultātus, jo katram jāizcīna vieta komandā. Zemapziņā to saprotam, bet neuzskatām, ka tas ir galvenais.»

Komanda uz trim gadiem panākusi vienošanos ar Ilmāru Bergmani, kurš būs spēlējošais treneris.

«Komandā būs labākie piecpadsmitgadīgie spēlētāji un arī citu vecumu labākie basketbolisti. Tāpat paņemsim dažus pieredzējušos spēlētājus, lai pēc pāris gadiem varam teikt - šos esam izaudzinājuši mēs. Šobrīd redzam, ka ir nepietiekams skaits 18-19 gadus veco basketbolistu, kas varētu ienākt pieaugušo izlasē,» lēmumu pamato Pormalis.

Tāpat komandā spēlēs «Ķeizarmeža» basketbola skolu izgājušais Andris Epners, bet piesaistīt komandai Pormalis vēlas Salvi Mētru. Vēlams, lai katrā laukuma spēlētāju pozīcijā tiktu piesaistīts kāds pieredzējis spēlētājs, tādējādi veicinot jauno censoņu izaugsmi.

Tikmēr galvenā trenera pozīcijā uzsāktas sarunas ar Gunti Endzelu.

«Meklējam cilvēkus, kas nekautrētos no LBL otrās divīzijas un ietu ar mums kopīgu ceļu trīs vai četru gadu garumā. Tāpat mums šķiet, ka izmaksas LBL pirmajā divīzijā nav adekvātas, un tāpēc strādāsim ar jaunatni, dosim iespēju spēlēt nedaudz citā līmenī. Skatāmies arī citas spēcīgas kandidatūras galvenā trenera postenī . Ja būs iespēja, centīsimies otrajā divīzijā uzvarēt,» uzsver Pormalis.  

Jautājumā par tiesiska rakstura domstarpību kārtošanu ar Ingu Bankevicu par basketbolistam neizmaksāto atalgojumu Pormalis lika saprast, ka kluba vadība nav bijusi apmierināta ar spēlētāja sniegumu.

«Bankevica gadījums ir civiltiesisks strīds. Ir vēl daudzas LBL komandas, kuras pat divus gadus nav norēķinājušās ar spēlētājiem,» izteicās kluba izpilddirektors.

«Ja jaunais LBL direktors būtu apstiprināts maijā, varbūt būtu notikušas izmaiņas un mēs paliktu pirmajā divīzijā, bet arī tagad viss ir kārtībā,» mierināja Pormalis, sakot, ka LBL vadība pārāk maz uzklausa kluba vajadzības, lai arī «Barons» ir viens no ilggadējiem čempionāta dalībniekiem un visu maksājumu veicējiem.

Kā ziņots, vēlmi piedalīties jaunās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā apstiprinājušas pārējās septiņas komandas, kuras tajā startēja arī pērn - «VEF Rīga», BK «Ventspils», «Liepājas Lauvas», BK «Valmiera», BK «Jelgava», Biznesa augstskola «Turība» un Latvijas Universitāte.

Vairāki klubi gan nav nokārtojuši finansiālās saistības par iepriekšējo sezonu. Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde otrdien uzdeva Latvijas basketbola līgu direktoram Edgaram Abramam rakstiski brīdināt klubus, ka parādi jānokārto līdz 2. septembrim, lai komandas varētu piedalīties LBL 2012. gada čempionātā. Līdz ar to precīzs dalībnieku sastāvs LBL turnīrā tiks nosaukts pēc 2. septembra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu