Baršims sasniedz labāko rezultātu augstlēkšanā kopš 2000. gada (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izcilu sniegumu ASV notikušajā Dimanta līgas ceturtajā posmā pagājušajā naktī nodemonstrēja Kataras augstlēcējs Mutass Essa Baršims, kurš sasniedza pēdējo 13 gadu labāko rezultātu pasaulē.

Uzvarētājam ar vienu atlikušo mēģinājumu izdevās pārvarēt 2,40 metru augstumu, kas stadiona apstākļos ir pasaules labākais rezultāts kopš 2000. gada.

Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs uzrādījis dalītu ceturto visu laiku labāko rezultātu.

Citviet iespaidīgu sniegumu kārtslēkšanā vīriešiem nodemonstrēja olimpiskais čempions Reno Lavilenjē no Francijas, kurš, pārvarot 5,95 metrus, uzrādīja sezonas labāko rezultātu pasaulē.

Aizvadītajās sacīkstēs tika uzstādīti vēl vairāki sezonas rekordi pasaulē. To paveica Etiopijas sportiste Tiruneša Dibaba (5000 metru skrējiens; 14 minūtes un 42,01 sekunde), Fransīne Mijonsaba no Burundi (800 metri; minūte un 57,72 sekundes), kolumbiete Katerine Ivargena (trīssoļlēkšana; 14,93 metri), Zuzana Hejnova no Čehijas (400 metru barjerskrējiens; 53,70 sekundes), Roberts Hartings no Vācijas (diska mešana; 69,75 metri), kā arī kenijiešu skrējējs Edvīns Sojs (5000 metri; 13 minūtes un 4,75 sekundes).

Tāpat joprojām nepārspēts 100 metru sprintā vīriem šosezon ir amerikānis Džastins Getlins, kurš šoreiz distanci veica 9,88 sekundēs, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Šellija-Anna Freizere-Praisa no Jamaikas, kura finišēja pēc 10,71 sekundes.

Jau ziņots, ka Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika Dimanta līgas ceturtajā posmā izcīnīja sesto vietu. Nākamajās Dimanta līgas sacensībās, kas pēc nedēļas tiks aizvadītas Romas Olimpiskajā stadionā, Latviju pirmoreiz pārstāvēs trīs Latvijas šķēpmetējas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu