Bārtuļa «Donbass» Kontinentālo kausu sāk ar grūtu uzvaru (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālā kausa finālturnīra atklāšanas spēlē Francijas pilsētā Ruānā piektdien uzvaru izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā KHL Ukrainas komanda Doņeckas «Donbass», kas tikai pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Norvēģijas spēcīgāko komandu Stavangeras «Oilers».

Jau pirmajā trešdaļā Ukrainas klubs izdarīja 17 metienus pa pretinieku vārtiem, taču neviens no tiem nepārvērtās vārtu guvumā. Tieši pretēji - perioda pēdējā minūtē «Oilers» izvirzījās vadībā. Otrajā trešdaļā rezultātu uz tablo izlīdzināja čehs Jans Kolāržs (1:1). Pamatlaika noslēdzošajā daļā «Donbass» izvirzījās vadībā, precīzs metiens izdevās Jevgeņijam Dadonovam.

Trešdaļas noslēgumā «Donbass» vienība bija tuvu, lai panākumu finālturnīra pirmajā spēlē izcīnītu jau pamatlaikā. Tomēr cīņas 58. minūtē «Oilers» panāca neizšķirtu (2:2). Piecu minūšu pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, taču pēcspēles soda metienu sērijā uzvaru izcīnīja Bārtuļa pārstāvētais klubs. Uzvaras metienu realizēja «Donbass» čehu leģionārs Vāclavs Nedorosts.

Bārtulis spēli aizvadīja trešajā aizsargu pārī, taču ar rezultatīvām darbībām vai noraidījumiem neizcēlās, taču izdarīja vienu metienu pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bez «Donbass» un «Oilers» komandām Kontinentālā kausa finālturnīrā piedalās arī Francijas klubs Ruānas «Dragons» un Itālijas vienība «Asiago», kas savstarpējo maču aizvadīs piektdienas vakarā.

«Oilers» hokejisti pusfināla kārtā uzvarēja D apakšgrupā un pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva starp četrām labākajām komandām, bet «Asiago» triumfēja E apakšgrupā. «Dragons» un «Donbass» finālturnīram kvalificējās automātiski.

Kā zināms, Kontinentālā kausa otro kārtu oktobrī neizdevās pārvarēt Latvijas komandai «Dinamo Juniors».

Pērn par Kontinentālā kausa ieguvējiem kļuva tieši «Donbass».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu