Bārtulis ierodas Rīgā, taču jau rīt lido atpakaļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis ceturtdien ieradies Latvijā, tomēr, neskatoties uz to, viņu izsaukusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas «Flyers».

«Flyers» komanda ievietojusi Bārtuli neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kurā viņam jāpavada viena diennakts, bet noprotams, ka pēc tam vajadzētu sekot izsaukšanai uz galveno komandu.

Pats hokejists šovakar aģentūrai LETA apliecinājis, ka ir sazinājies ar kluba ģenerālmenedžeri Polu Holmgrēnu un jau rīt no rīta dodas atpakaļ uz ASV.

«Rīt no rīta lidoju atpakaļ. Viss notiek ļoti ātri. «Flyers» iet uz risku, tomēr nekas cits īsti neatliek, jo vairāki spēlētāji iedzīvojušies traumās,» atklāja Bārtulis.

«Holmgrēns man nedeva garantiju, ka spēlēšu, bet viņš grib mani sestdien redzēt treniņā. Ja «Flyers» piektdien uzvarēs, man būs vairāk laika sagatavoties nākamajai kārtai, bet, ja būs spēle arī svētdien, tad ir iespēja doties laukumā,» atklāja Bārtulis.

Kā ziņots, otrdien «Flyers» no sava fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) Adirondakas «Phantoms» izsauca deviņus hokejistus, kuru vidū nebija Bārtuļa. Pēc tam viņš devās uz Latviju un ceturtdienas pēcpusdienā jau ieradās Rīgā, lai pievienotos valstsvienībai, kas gatavojas pasaules čempionātam.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pagaidām nav informēta par šādiem jaunumiem saistībā ar Bārtuli, portālam «Apollo» teica LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Ja Bārtuli 24 stundu laikā izvēlēsies kāda cita NHL komanda, tad visu atlikušo līguma laiku, ja vien viņš nespēlēs fārmklubā, tā maksās tikai pusi latvieša algas, bet otru pusi turpinās maksāt «Flyers».

Cik noprotams, pat ja Bārtuli izvēlēsies kāda cita komanda, viņam būs jāpaliek «Flyers» sastāvā līdz pat 1.jūlijam.

Pirms sezonas Bārtulis, kuram ir vienvirziena līgums, uz fārmklubu tika atskaitīts kā «Flyers» komandas astotais aizsargs, un tā arī viņš visu sezonu aizvadīja «Phantoms» vienībā, jo pretējā gadījumā latvietim būtu jāiziet caur neaizsargāto spēlētāju sarakstu, bet mazās algas dēļ viņš būtu iekārots citiem klubiem.

«Flyers» pašlaik aizvada Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju, kurā ar 3-1 uzvar Pitsburgas «Penguins».

Trešdien notikušajā sērijas ceturtajā mačā, kurā «Flyers» kapitulēja ar 3:10, ķermeņa augšdaļas traumu guvis «Flyers» zviedru aizsargs Niklass Grosmans. Trauma nav nopietna, bet paredzams, ka nākamajā mačā viņš nevarēs spēlēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu