Baštiks: valsts tiek padarīta par slimu un neizglītotu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šīs valdības lielākā problēma ir neprasme īstenot ilgtermiņa politiku, turklāt tās darbības rezultātā cieš divas ļoti svarīgas sfēras — veselības un izglītības nozare, uzskata bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC). Tomēr viņš norāda, ka krīzes laikā «nav liela māksla kritizēt valdību».

«Šo valdību raksturo nepārdomāti un sasteigti lēmumi. Tie nokrīt no zila gaisa, un reformas tiek veiktas uz papīra,» intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Baštiks.

Latvijai jau tā nav daudz, ar ko lepoties, bet tiek iznīcināts tas, ar ko līdz šim esam izcēlušies. «Tagad slēdz skolas. Saprotu, ir krīze, bet, kad grimst laiva, jāmet ārā nevajadzīgi priekšmeti, nevis bērni,» sacīja bijušais ministrs.

Patlaban valdība vērsusies pret divām nozarēm, kuras ir vienas no svarīgākajām, — izglītības un veselības. «Valsts tiek padarīta par slimu un neizglītotu. Šīs [izglītība un veselība] ir būtiskas sfēras. Nejūtu, ka valdība sanāktu kopā un risinātu problēmas,» pauda Baštiks.

Jautāts plašāk komentēt premjera Valda Dombrovska (JL) valdību, bijušais ministrs sacīja, ka «tā ir neapskaužamā situācijā, un redzams, ka tā nevar sastrādāties».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu