Baumīsteram piecos gados 27 miljoni (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sentluisas «Blues» vienība par 27 miljoniem dolāru (14,3 miljoniem latu) pagarinājusi īgumu ar Kanādas izlases aizsargu Džeju Baumīsteru, vēsta «Yahoo Sports».

Baumīsters, kurš uz «Blues» pārcēlās vien aprīlī, pārnākot no Kalgari «Flames», noslēdzis līgumu uz pieciem gadiem, kas nozīmē, ka sezonā aizsargs nopelnīs 5,4 miljonus dolāru (2,86 miljonus latu).

Līgums stāsies spēkā no 2014./2015.gada, jo šobrīd viņam vēl uz vienu sezonu ir spēkā iepriekš noslēgtais līgums, kurā Baumīsters saņem 6,88 miljonus dolāru (3,64 miljonus latu) gadā.

Aizvadītajā sezonā Baumīsters «Blues» rindās aizvadīja 14 mačus, kuru laikā izcēlās ar vienu vārtu guvumu un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +5. Savukārt sezonā kopumā aizsargs 47 mačos guva septiņus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderību -6.

Pavasarī Kanādas izlases hokejists debitēja NHL izslēgšanas spēļu kārtā, taču «Blues» izstājās jau Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 2-4 atzina Losandželosas «Kings» pārākumu. Sešās spēlēs 29 gadus vecā Baumīstera kontā viena rezultatīva piespēle un neitrāls lietderības koeficients.

Kopumā Baumīsters, kuru NHL draftā 2002. gadā ar kopējo trešo numuru izvēlējās Floridas «Panthers», aizvadītajās 764 līgas spēlēs guvis 72 vārtus un veicis 235 rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -60.

Hokejists ar Kanādas izlasi divas reizes triumfējis pasaules čempionātā, kā arī spēlējis 2006.gada Turīnas Olimpiādē. Baumīsters iekļauts Kanādas paplašinātajā kandidātu sarakstā nākamā gada olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Krievijas pilsētā Sočos.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu