Baumo par trauksmi Latvijas armijā; NBS to noliedz (737)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Sestdien sociālās saziņas vietnēs vairāki cilvēki ziņojuši par it kā izsludinātu trauksmi Latvijas armijā. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) gan steidz kategoriski noliegt nepamatotās baumas.

Piemēram, Jurģis Liepnieks šodien tviterī raksta: «Latvijas armijā izsludināta trauksme! Kas par sviestu?». «Ja valsts armija izsludina trauksmi, valsts iedzīvotāji nebūtu par to jāinformē, jāpaskaidro kas un kā?»

Vairāki cilvēki, reaģējot uz baumām, jautā NBS, vai Latvija gatavojas karot.

NBS gan atbildot uz baumām, lūdz iedzīvotājus necelt paniku ar pseidoziņām par trauksmi. «Latvijas armija darbojas ikdienas režīmā un satraukumam nav nekāda pamata!»

Nav gan skaidrs, kādēļ šāda informācija publiskajā telpā nonākusi, taču jāatgādina, ka piektdien Krievijas un Baltkrievijas teritorijā aizsākās militārās mācības «Zapad 2013», kuras norisināsies līdz 26.septembrim.

Lai arī to scenārijs paredz cīņu pret teroristiskiem un nelikumīgiem bruņotiem grupējumiem, kas šķērsojuši Krievijas sabiedrotās Baltkrievijas robežu, eksperti norāda, ka, visticamāk, tajās tiks izspēlēts uzbrukums Baltijas valstīm.

Krievija iepriekšējās militārās mācības «Zapad» aizvadīja 2009.gadā. Lai gan oficiāli tās bija nosauktas par aizsardzības mācībām, lai nodrošinātu stratēģisku stabilitāti reģionā, šo manevru scenārijā bija iekļauti simulēti uzbrukumi Baltijas valstu teritorijai un preventīvs kodoluzbrukums Varšavai. Šīs mācības izpelnījās asu Baltijas valstu, Polijas un NATO kritiku.

Komentāri (737)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu