Bauskā atklās Rīgas Motormuzeja filiāli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Šodien pēc rekonstrukcijas tiks atklāta Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā, aģentūru LETA informēja VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa.

Tās paplašinātajās un labiekārtotajās telpās apmeklētājiem tiks piedāvāta liela seno spēkratu daudzveidība. Vienā ekspozīcijas zālē būs apskatāmi vieglie auto, ar kādiem pilsētnieki devās izbraukumos pagājušā gadsimta 30.gados un pēckara laikā. Savukārt otrā zālē lauku noskaņu radīs traktori «Fordson», «Lanz Bulldog», īsta kuļmašīna un citi to gadu lauksaimniecības tehnikas paraugi. Bauskā eksponēti arī kravas un apvidus automobiļi, kuri tika plaši lietoti padomju laika kolhozos.

Svinīgais muzeja atklāšanas pasākums notiks šodien plkst.14. Tajā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), CSDD un Rīgas Motormuzeja vadība, Bauskas novada domes pārstāvji, apkārtējo muzeju un tūrisma nozares speciālisti. Vienlaikus ar ekspozīcijas atklāšanu muzeja telpās būs apskatāma arī filiāles darbinieka Māra Bērziņa fotoizstāde «Ceļi Latvijā - Zeme. Gaiss. Ūdens».

Motormuzeja Bauskas filiāle atrodas pie «Via Baltic» šosejas, pagriezienā uz Mežotni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu