«Bayern» pirmais UEFA Superkauss un pirmais tituls Gvardiolas vadībā (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Superkausu piektdienas vakarā Čehijas galvaspilsētā Prāgā izcīnīja Vācijas bundeslīgas komandas Minhenes «Bayern» futbolisti, kas šo trofeju izcīnīja pirmoreiz kluba vēsturē.

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāji «Bayern» ar 7:6 pēcspēles sitienu sērijā pārspēja pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas uzvarētājus Londonas «Chelsea».

Jau mača 8. minūtē «Chelsea» izdevās teicams pretuzbrukums, kurā pēc vācu pussarga Andrē Širles centrējuma bumbu vārtu stūrī trieca Fernando Toress - 1:0. Drīz pēc tam iespējas panākt izlīdzinājumu radās «Bayern» futbolistiem, bet puslaika vidū pēc Franka Riberī sitiena vārtu stūrī Londonas klubu glāba vien vārtsargs Petrs Čehs. Arī turpinājumā iniciatīva piederēja Vācijas čempionvienībai, kuras rindās aktīvākais bija ceturtdien par Eiropas labāko futbolistu atzītais Riberī, bet «Chelsea» komandā redzamākais bija Toress.

Otrajā puslaikā jau pašā sākumā Riberī apņēmība vainagojās ar precīzu tālsitienu, kas ļāva panākt neizšķirtu - 1:1, turklāt jau drīz pēc tam franču pussargam bija vēl viena laba izdevība gūt vārtus. Turpinājumā pēc brīvsitiena no labas pozīcijas pāri vārtiem sita Arjēns Robens, bet pēc «Bayern» aizsarga Dantes kļūdas pie sava soda laukuma «dāvanu» neprata izmantot Oskars.

78. minūtē pēc stūra sitiena pa vārtu pārliktni trāpīja «Chelsea» serbu aizsargs Braņislavs Ivanovičs, tad teicama iespēja bija arī viņa komandas biedram Davidam Luizam, taču glāba vācu vārtsargs Manuels Noiers, bet 85. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Anglijas kluba pussargs Ramirešs.

Papildlaikā jau 3. minūtē pretinieku soda laukumā ielauzās jaunais beļģu talants Edens Azārs un atjaunoja vadību «Chelsea» komandai - 2:1. «Bayern» futbolisti metās atspēlēties un vistuvāk panākumam bija papildlaika otrajās 15 minūtēs, kad pēc Havi Martinesa un Mario Mandžukiča sitieniem ar galvu «Chelsea» glāba vārtsargs, bet nedaudz garām vārtiem bumbu raidīja Šerdans Šakiri. Tomēr papildlaika pēdējās sekundēs pēc piespēles soda laukumā bumba veiksmīgi atlēca pie Martinesa, kurš panāca izlīdzinājumu - 2:2.

Pēcspēles sitienu sērijā «Bayern» precīzi sita Deivids Alaba, Toni Kross, Filips Lāms, Riberī un Šakiri. «Chelsea» komandā precīzi bija Davids Luizs, Oskars, Frenks Lempards un Ešlijs Kouls, bet Romelu Lukaku pendeli atvairīja Noiers.

Jāpiebilst, ka abas komandas starpsezonā sāka vadīt jauni galvenie treneri - pie «Chelsea» stūres atgriezās Žozē Mourinju, bet par «Bayern» galveno treneri kļuva Hoseps Gvardiola, kurš pirms tam vairākas sezonas veiksmīgi strādāja ar Spānijas komandu «FC Barcelona».

Atgādinām, ka pagājušās sezonas izskaņā «Bayern» futbolisti UEFA Čempionu līgas finālā ar 2:1 uzvarēja Dortmundes «Borussia», bet «Chelsea» komanda UEFA Eiropas līgas finālā ar 2:1 pieveica Lisabonas «Benfica».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu