BBC diktora atbalsts latviešu darba meklētājam izpelnījies pašmāju un Latvijas kritiku (107)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kоnstantin, CC BY-SA 2.0

Britu radiostacijas «BBC Today» diktors Evans Deiviss ar aicinājumu atrast darbu imigrantam no Latvijas izpelnījies asu kritiku gan pašmājās, gan arī no viesstrādnieka dzimtenes, vēsta britu mediji.

Deiviss tviterī saviem aptuveni 124 000 sekotāju lūdza palīdzību darba meklējumos 35 gadus vecajam Konstantīnam Jensonam no Latvijas.

«Vai kāds šim jaukajam puisim, ar kuru es vakar iepazinos dārza ballītē, var piedāvāt darbu? Viesmīlības jomā varbūt? Citādi viņam nāksies atgriezties Latvijā,» tvītoja Deiviss, ievietojot arī darba meklētāja fotogrāfiju.

Deivisa centieni gan nav novērtēti ne Lielbritānijā, nedz arī Latvijā, norāda britu mediji.

Deivisa tvītam atbildējis Latvijas Institūts (LI), norādot, ka «Latvija nav nekāda Mordora», kurā būtu jābaidās atgriezties.

«Latvija nav Mordora. Ekonomika pieaug jau 12.ceturksni pēc kārtas un bezdarbs samazinās, turklāt mūsu valsts ir ārkārtīgi skaista,» teikts LI tvītā, kas izpelnījies lielu uzmanību britu presē.

LI preses pārstāvis Kārlis Pots laikrakstam «Daily Mail» skaidroja, ka latvieši nav apvainojušies par Deivisa tvītu, taču institūts vēlējies iebilst pret pārmērīgi dramatisko toni piebildē «citādi viņam nāksies atgriezties Latvijā».

«Mēs neesam apvainojušies uz Deivisa kungu. Mēs viņam gribējām pateikt, ka viņam vajadzētu rūpīgāk izraudzīties savus vārdus. Tas izklausās pārmērīgi dramatiski,» skaidroja Pots.

«Mēs jau vairāk nekā deviņus gadus esam ES dalībvalsts, un kā es rakstīju tvītā, mūsu ekonomika pieaug jau 12 secīgus ceturkšņus, mūsu ekonomika ir straujāk augošā ekonomika ES. Es nesaku, ka viss ir skaisti un lieliski, šeit vēl ir daudz darāmā, bet, ja ir iespēja cīnīties pret nepareiziem priekšstatiem par mūsu valsti, tad mēs to izmantojam,» sacīja Pots.

Arī daudzi britu komentētāji pauduši neizpratni par Deivisa centību atrast darbu viesstrādniekam, iesakot labāk savu statusu izmantot, lai palīdzētu britu bezdarbniekiem.

Jensons britu žurnālistiem stāstīja, ka Lielbritānijā ieradies vasaras sākumā, cerot atrast darbu kādā restorānā vai viesnīcā, lai sapelnītu naudu aktiermākslas mācībām.

Tomēr vīrietim nekādi nav veicies darba meklējumos un, beidzoties naudai, viņš aizvadītajā nedēļas nogalē plānojis atgriezties Latvijā.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu