Bēdīgi slavenie maluzvejnieki atkal ķērušies pie noziegumu veikšanas (153)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šorīt, 31. decembrī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja vienība, kas specializējas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanā, aizturējusi trīs vīriešus, kuri nodarbojās ar maluzvejniecību Babītes ezerā. Divi no aizturētajiem ir tie paši, kas jau tika aizturētas pirms divām nedēļām Babītes ezerā ar desmit gados lielāko lomu - 405 kilogramu zivju.

Kā informē Valsts policijas pārstāve Zane Arāja, aizturēšana veikta sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas pārstāvjiem pēc aptuveni nedēļu ilgušas ezera novērošanas. Novērošana tika veikta, jo Valsts policija konstatēja, ka pirms divām nedēļām aizturētie vīrieši jau trīs dienas pēc aizturēšanas atsāka nodarboties ar nelikumīgo zveju.

Šoreiz nelegālais loms nebija tik iespaidīgs, kaut ezerā bija ievietoti aptuveni 1,5 kilometri tīklu. Šoreiz maluzvejnieki bija noķēruši 1 līdaku, 39 līņus, 15 karūsas ap 10 kilogramu svarā un 21 breksi ap 20 kilogramu svarā.

Aizturētie vīrieši atzinuši, ka zivis ķertas tālākai realizācijai.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm - aptuveni 1225 latus.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu