Beidzas pāreja uz astoņu ciparu numerāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien visos Latvijas fiksētajos telekomunikācijas tīklos noslēgsies pāreja uz astoņu ciparu numerāciju. Tas nozīmē, ka turpmāk sazvanīt fiksētā tīkla abonentus varēs tikai un vienīgi tad, ja līdzšinējam — septiņciparu — numuram priekšā tiks likts cipars «6», portālu «Apollo» informēja «Lattelecom» pārstāvis Deniss Kolosovs.

Saskaņā ar «Lattelecom» jūlija nogalē apkopoto statistiku, jau patlaban, zvanot uz fiksētā tīkla numuriem, sešnieku numuram pievieno gandrīz puses zvanītāju.

Pēc 1. augusta, mēģinot sazvanīt abonentus ar veco numuru, iedzīvotāji vēl trīs mēnešus dzirdēs automātiskā atbildētāja paziņojumu, kas aicinās sastādīt numuru vēlreiz, sākumā pievienojot ciparu «seši». Iekšzemes sarunām autoatbildētāja paziņojumi skanēs latviski un krieviski, savukārt, zvanot pa vecajiem numuriem no ārzemēm, iedzīvotāji dzirdēs paziņojumu latviešu, krievu un angļu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu