Beidzot aiztur vienu no baisās sektas līderēm; sekta rīkoja teroraktus Tokijā 1995.gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānā policija aizturējusi vienu no sektas «Aum Shinri Kyo» līderēm, 40 gadus veco Naoko Kikuči, kura līdzdarbojās teroraktu organizēšanā Tokijas metro 1995.gadā, vēstī ārvalstu mediji.

Kā atgādina mediji, 1995.gadā Tokijā sektas pārstāvji sarīkoja zarīna gāzes uzbrukumu Tokijas metro, kurā nogalināti 13 cilvēki.

Kikuči, kura no likumsargiem veiksmīgi slēpās 16 gadus, aizturēta svētdienas vēlā vakarā Sagamiharas pilsētās, kas atrodas 30 kilometrus no Tokijas.

Sieviete apsūdzēta vairāku cilvēku slepkavībās.

Sekta «Aum Shinri Kyo» tika izveidota 1987.gada jūlijā. Tā savu darbību izvērsa visā pasaulē, un tās dalībnieku skaits pārsniedza 30 tūkstošus cilvēku. Vislielākās sektas filiāles bija izveidotas Japānā, ASV, Vācijā un Krievijā.

Pirmo teroraktu sekta sarīkoja 1994.gadā Nagano prefektūrā. Toreiz zarīnu gāzes uzbrukumā tika nogalināti septiņi cilvēki.

1995.gada 20.martā sekta sarīkoja otru teroraktu, zarīna gāzi palaižot Tokijas metro. 13 cilvēki gāja bojā, bet vēl 6,3 tūkstoši cilvēku saindējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu