Bejonsas un Jay-Z «embargo pārkāpums» atklāts (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Popdīvas Bejonsas un repera «Jay-Z» ceļojums uz Kubu nepārkāpa tai noteikto embargo, otrdien paziņoja viens no ASV Finanšu ministrijas vadošajiem darbiniekiem.

Kā jau ziņots, Pārstāvju palātas republikāņu likumdevēji Ileana Rosa-Letinena un Mario Diass-Balarts no Floridas nosūtīja vēstuli Finanšu ministrijai, pieprasot informāciju par to, kāda veida atļauja zvaigžņu pārim piešķirta Kubas apmeklēšanai.

Finanšu ministrijas pārstāvis Alastērs Ficpeins nu apstiprinājis, ka pāra ceļojums neesot pārkāpis nekādus likumus. «Kā mēs saprotam, viņi ceļoja uz Kubu izglītojošā apmaiņas braucienā, ko organizēja Ārvalstu aktīvu kontroles nodaļas (OFAC) apstiprināta grupa. Tā mērķis bija sponsorēt un rīkot labdarības programmas,» viņš atbildēja.

Bejonsa un Jay-Z, svinot savu kāzu piekto gadadienu, šonedēļ viesojās Kubā, apmeklējot UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto Havanas vecpilsētu. Pāris nofotografēts tērzējam ar vietējiem iedzīvotājiem, apmeklējot katedrāli un pusdienojot vietējā kafejnīcā.

ASV pilsoņiem nav atļauts apmeklēt Kubu un tērēt tur naudu, ja vien viņiem nav izsniegta īpaša ASV valdības atļauja.

Kā liecina Finanšu ministrijas lapā publicētā informācija, ikvienai personai Kubas apmeklējumam vai darījumiem ar Kubu ir jāsaņem īpaša atļauja, pretējā gadījumā «ikvienas ASV jurisdikcijai pakļautas personas, kas iesaistās jebkādās ar ceļošanu uz Kubu saistītās aktivitātēs, pārkāpj likumus un par to draud sods».

Par Kubai noteiktā embargo pārkāpšanu draud līdz desmit gadu cietumsods un 250 000 ASV dolāru soda nauda.

Tomēr katru gadu Kubu apmeklē tūkstošiem amerikāņu, ceļojot bez ASV valdības atļaujas, bieži vien ierodoties Kubā caur kādu trešo valsti. Kāds soda mērs šādos gadījumos gan tiek piemērots tikai ļoti retos gadījumos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu