Bens Afleks ar «Argo» triumfē arī Britu kinoakadēmijas balvās (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas prestižās britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien, 10.februārī, triumfējusi Bena Afleka filma par Irānas ķīlnieku krīzi «Argo».

Trilleris «Argo», kas bija nominēts septiņās kategorijās, ieguvis trīs balvas, tostarp par labāko filmu un labāko režisoru, vairojot filmas izredzes arī uz prestižāko Holivudas apbalvojumu - «Oskara» balvu.

«Tu esi ievērojams savā jomā,» saņemot, apbalvojumu par gada labāko filmu, Aflekam sacīja viens no «Argo» producentiem Džordžs Klūnijs. «Tu esi gudrs un zini, ko vēlies, un vēl vairāk – mīli to, ko dari.»

Režisora Stīvena Spīlberga politiskā drāma «Lincoln» («Linkolns») bija nominēta desmit kategorijās, taču uzvarēja tikai vienā – galvenās lomas tēlotājs Daniels Dejs-Lūiss tika godināts kā labākais aktieris.

Savukārt labākās aktrises godu izpelnījusies 85 gadus vecā Emanuela Riva par savu spožo tēlojumu Mihaela Hanekes filmā «Amour». 1961.gadā viņa jau reiz tika nominēta BAFTA balvai par lomu drāmā «Hiroshima, Mon Amour» («Hirosima, mana mīla»), taču togad balvu tomēr ieguva aktrise Šērlija Makleina.

BAFTA ceremonijā «Amour» arī tika apbalvota kā labākā ārvalstu filma.

Savukārt aktrisei Annai Hatavejai tika labākās otrā plāna aktrises gods par lomu mūziklā «Les Miserables» («Nožēlojamie»), bet vīriešu kategorijā balvu ieguva Kristofs Valcs, kurš spēlēja režisora Kventina Tarantino vesternā «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).

Džeimsa Bonda franšīzes jaunākā daļa «Skyfall» («Operācija»«Skyfall»») uzvarēja kategorijā «Izcila britu filma», iepriecinot spiegu trillera fanus, kas ilgi gaidījuši balvu kādā no svarīgākajām kategorijām.

«Mēs no filmas gaidījām ārkārtīgi daudz, un tā ir pārspējusi visas mūsu cerības,» saņemot apbalvojumu, teica režisors Sems Mendess.

«Operācija «Skyfall»» kļuvusi par pelnošāko filmu Lielbritānijas vēsturē, tomēr kino industrijas balvu sezonā tai tik labi neveicās.

Bet populārā mūzikla ekranizācija «Les Miserables» («Nožēlojamie») ieguva četras BAFTA balvas, no kurām trīs bija tehniskajās kategorijās.

Anga Lī drāma «Life of Pi» («Pī dzīve») saņēma divus apbalvojumus – par labāko operatora darbu un specefektiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu