Bentu: Mēs esam uz pareizā uz ceļa un turpināsim gūt vārtus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Portugāles futbola valstsvienība ir uz pareizā ceļa, pēc smagās uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas otrās kārtas spēlē trešdien izteicās komandas galvenais treneris Paulu Bentu.

Portugāle smagā cīņā ar 3:2 izrāva uzvaru pār Dāniju. Šajā cīņā Portugāles izlase spēja izvirzīties vadībā ar 2:0, bet Dānija panāca neizšķirtu, un tikai 87. minūtē Silvestre Varela izrāva uzvaru portugāļiem.

«Šajā mačā mēs turpinājām spēlēt labi, kā to darījām arī pirmajā mačā ar Vāciju, kurā zaudējām,» izteicās Bentu, kurš ir turnīra jaunākais treneris. «Mums joprojām ir jāuzlabo spēles organizāciju, tomēr īpaši pirmajā puslaikā spējām izveidot vārtu gūšanas iespējas.»

«Mēs bijām pelnījuši pēc puslaika būt vadībā ar 2:0, tomēr arī viņi iesita un tas mums liedza spēlēt tādā bumbas kontrolēšanas manierē kā vēlējāmies,» stāstīja portugāļu treneris. «Mēs nevēlējāmies noturēt rezultātu 2:1, bet gan gribējām panākt 3:1.»

«Bijām tuvu rezultātam 3:1, tomēr vārtus guva tieši dāņi un negodīgi panāca 2:2,» Bentu uzsvēra, ka viņa komanda bija pelnījusi uzvaru. «Tomēr pats svarīgākais ir mūsu parādītais rakstus. Rezultāts ir godīgs.»

Šajā mačā vairākas ļoti labas iespējas neizmantoja potenciālais portugāļu uzbrukuma līderis Krištianu Ronaldu, kurš turklāt divreiz izgāja viens pret dāņu vārtiem.

«Pēc mačiem man nepatīk runāt par atsevišķiem spēlētājiem, jo vienmēr analizēju komandas sniegumu kopumā,» Bentu vairījās no atbildes par uzbrucēju. «Mēs esam uz pareizā uz ceļa un turpināsim gūt vārtus. Varbūt tas būs Krištianu, varbūt kāds cits.»

«Šis ir ļoti sāpīgi. Varbūt mums paveicās spēlē pret Nīderlandi, bet šodien mums ļoti nepaveicās,» atzina Dānijas komandas galvenais treneris Mortens Olsens. «Sāpīgi negūt punktus, kad esi atspēlējies no rezultāta 0:2.»

Kā ziņots, vēl vienā otrās kārtas B apakšgrupas spēlē Vācija ar 2:1 pārspēja Nīderlandi.

Pirms tam pirmajā spēļu kārtā Dānija parūpējās par turnīra līdz šim lielāko pārsteigumu, ar 1:0 uzvarot Nīderlandi, bet Vācijas izlase ar 1:0 uzvarēja Portugāli.

Līdz ar to pirms svētdien paredzētās pēdējās kārtas Vācijas izlasei ir tikai teorētiskas izredzes neiekļūt ceturtdaļfinālā, turklāt viņiem vajag tikai punktu, lai garantētu uzvaru apakšgrupā, bet Nīderlandei ir tikai teorētiskas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu