Benzīna litra cena pietuvojas lata atzīmei (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Degvielas tirgotājs «Statoil» par vienu santīmu palielinājis 95.markas benzīna litra cenu, un tā pietuvojusies viena lata atzīmei, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

«Statoil» degvielas uzpildes stacijās litrs 95.markas benzīna tagad maksā 99,9 santīmus.

Šī ir ceturtā reize šogad, kad tiek palielinātas degvielas cenas.

95.markas benzīna cena ir paaugstināta arī «Neste» DUS līdz 98,7 santīmiem par litru un «Lukoil» - līdz 98,4 santīmiem par litru.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja uzņēmumā «Statoil», kopš 2013.gada sākuma degvielas produktu cenas biržā ir būtiski palielinājušās - benzīna cena pieaugusi par 122 ASV dolāriem ( 62,32 latiem) par tonnu, dīzeļdegvielai - par 69 ASV dolāriem par tonnu.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju galvenie iemesli naftas produktu - benzīna un dīzeļdegvielas - cenu kāpumam biržā šajā laika posmā ir pozitīvās ziņas par ASV ekonomikas atlabšanu un potenciālo degvielas produktu pieprasījuma pieaugumu reģionā, kā arī valdošais saspīlējums Ziemeļāfrikā - Nigērijā, Mali, Alžīrijā, Lībijā un Ēģiptē -, kas var radīt tirgum piegādāto izejvielu apjoma samazinājumu.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu